Fudbal

Vučinić: Crna Gora bi trebala da igra kao Juventus

Izvor

''Osjećam se dobro. Ali, imam problema sa koljenom, koji vučem već mjesec dana. Nadam se da će uspjeti terapije u Torinu, kako se ne bi morao podvrgnuti atroskopiji. Spreman sam, ali ću se dogovoriti sa selektorom da li da počnem meč ili uđem sa klupe'', kazao je Vučinić.

''Pobjeda se uvijek traži, bez obzira na to ima li je ili nema već duže vremena. Važno je da uđemo u pobjednički mentalitet, kao što da ima Juventus. Njima je samo pobjeda u glavi. I kada odigraju neriješeno, nezadovoljni su. Mi bi trebalo tako da počnemo da igramo, ako želimo da napravimo nešto po čemu će nas pamtiti.''

Mirko se zatim osvrnuo na posljednje duele sa Češkom u baražu za Evropsko prvenstvo.

''Izašli smo jači iz duela sa Češkom. Shvatili smo da smo trebali više da pružimo. Mada su nas i ponijele emocije, a i vi novinari ste nam malo otežali pričama da ćemo lako proći. Ipak, malo ko se nadao da ćemo postići onakav uspjeh. Najvažnije je da izvučemo pouku iz prethodnih kvalifikacija, i da to primijenimo na ove. Što se tiče kvalifikacija važno je da krenemo dobro. Pobjedom stičeš veliko samopouzdanje. Grupa kao grupa, sve su jake.''

Juventus ove sezone vodi žestoku borbu sa Milanom za ''skudeto''. Do velikog derbija sa Milanom Vučinić je odigrao 18 utakmica, postigao tri gola i bio nezamjenljiv u startnoj postavi kluba iz Torina.

''Nemamo poraz do sada. Najvažnije je da na Milan bježi samo bod, iako imamo utakmicu manje. Nadam se da ću osvojiti skudeto. Zadovoljan sam partijama i formom. Jedino što me malo koljeno muči. Nedostaje mi malo više golova. Baš orije mjesec dana Ranijeri je pitao Kontea kako me je natjerao da više trčim'', poručio je za kraj kroz osmijeh kapiten Crne Gore.

Portal Analitika