Region

Vučić sa komandantom garde Ohajo

Izvor

Vučić je naglasio da Srbija neće pristupati NATO savezu, ali da će u okviru Partnerstva za mir nastaviti da razvija dobru saradnju sa svima.Ministar odbrane izrazio je nadu da će Nacionalna garda Ohaja i u narednom periodu nastaviti sa podrškom procesu reforme sistema odbrane, posebno u oblastima profesionalizacije oružanih snaga, učešću na zajedničkim obukama i vježbama, jačanje kapaciteta regionalne saradnje i daljeg usavršavanja i školovanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije piše danas.rs.

Vučić je iskazao zadovoljstvo što će zajedno sa ambasadorkom SAD Meri Vorlik i komandantom Nacionalne garde imati čast da prisustvuje svečanom obilježavanju završetka radova na renoviranju zgrade Osnovne škole „Svetozar
Marković“ u Kraljevu, koju su zajednički realizovali pripadnici Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije u okviru projekta „Humanitarna asistencija“ Evropske komande SAD.

Takođe se zahvalio američkoj strani za pomoć u opremanju i modernizaciji savremenim sistemima i donaciji 17 vozila tipa Hamer, koji će putem Programa inostrane vojne pomoći biti dopremljeni Vojsci Srbije.

Vučić je posebno istakao značaj ekspertske pomoći Nacionalne garde za dalji razvoj baze „Jug“ i skoru obuku vojnih svještenika Vojske Srbije.

General-major Debora Ešenhurst je istakla da je Program državnog partnerstva sa Srbijom jedan od najkvalitetnijih koji SAD ostvaruju sa preko 60 država u svijetu i potvrdila nastavak podrške i pomoći u svim težišnim oblastima saradnje. Ešenhurst je pozvala Vučića da uskoro posjeti Saveznu Državu Ohajo i lično se upozna sa kapacitetima i mogućnostima Nacionalne garde, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Portal Analitika