Politika

Predsjednik Srbije

Vučić o Crnoj Gori: Daleko im lijepa kuća

Na centralnoj manifestaciji povodom obilježavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je komentarisao odnose sa Crnom Gorom.

Vučić o Crnoj Gori: Daleko im lijepa kuća Foto: Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
B92Izvor

"U posljednjih godinu i po dana čujem da se Srbija miješa u nečije unutrašnje odnose. Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, mi se bavimo sobom. Mi smo na to reagovali mirno, nijednu ružnu riječ nijesam uputio nikome. Ono što mene zanima, a to je da našem narodu u regionu da podigne glavu, i da je to što je neko imao namjeru da ih žigoše i da su namjerno željeli da ostave stigmu i žig ne jednom, našem narodu. Ja znam da tu postoje neke stvari što im ja smetam", rekao je Vučić govoreći o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament.

"Sve to što su uradili, jasno je, okrenuto je protiv vitalnih interesa Srbije. Daleko im lijepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće. Ono što mene zanima jeste da našem narodu u regionu poručim da treba da podigne glavu, i da ih ne pogađa to što je neko imao namjeru da ih žigoše", rekao je Vučić

On je rekao da razumije svu nervozu kod "bivših i sadašnjih vlastodržaca tamo", jer su, dodaje, rezultati ti koji sve govore.

"Želim im da se što prije vrate na put bolje ekonomije, da se oporave, samo ih molim da ne pričaju priče o prijateljstvu i bratstvu. Ne treba nam ništa od njih, koji su ovo uradili, bez da nekoga obavijeste i da se obrate tim povodom", zaključio je Vučić.

Portal Analitika