Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Vučić: Najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore, nećemo im slati protestnu notu iako su glasali da smo genocidan narod

"Spajiću sam rekao mene ne morate da folirate znam da ćete da glasate - za"

Vučić: Najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore, nećemo im slati protestnu notu iako su glasali da smo genocidan narod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je na glasanju o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici "najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore".

Vučić: Najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore, nećemo im slati protestnu notu iako su glasali da smo genocidan narod Foto: FoNet
Portal AnalitikaIzvor

„Spajiću sam rekao mene ne morate da folirate znam da ćete da glasate - za. Znam ja da o tome ne odlučujete samostalno i nema tu velike filozofije. I mogu da pričaju što god hoće i da pošalju 500 protestnih nota. Mi njima nećemo. Nećemo im poslati protestnu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidan narod“, rekao je Vučić u intervju za TV Prva.

Istakao je da Crna Gora nikada neće donijeti Rezoluciju o Jasenovcu.

„Iako su to sami rekli. Rekli su sami, misleći da će time da kupe dva dana oko Srebrenice a da će onda svi to da zaborave. Spreman sam javno da se izvinim ako to bude drugačije“, rekao je Vučić.

Dodao je da mu je lider Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao da mu je došlo da plače od ponosa na delegaciju Srbije u Generalnoj skupštini UN.

„Ali nije znao što ću od muke kako se Crna Gora ponašala“, rekao je Vučić.

Komentarišući govor crnogorskog predstavnika u Ujedinjenim nacijama, predsjednik Srbije rekao je da je to „briselski rječnik koji ja ništa ne razumije“.

Osvrnuvši se na tvrdnje da je Rezolucija o genocidu o Jasenovcu osmišljena kako bi osujetila Crnu Goru da dobije IBAR, Vučić je rekao da se radi o besmislici koja nikoga u Srbiji ne interesuje.

„To je neki birokratski papir gdje oni Briselu sad opet nešto moraju da odgovaraju pa će prekosjutra da uđu u EU i tako već decenijama. Ali su oni ubjedljivo najnapredniji iako po prvi put u martu imaju i zvanično manje plate u Srbiji, a imali su nekada 50 posto veće plate 2014“, rekao je Vučić.

Ali, kaže, baš ih briga - oni imaju IBAR.

„I oni mrtvi ozbiljni sada misle da mi zavidimo njima zbog IBAR-a pa zato mi sada njima govorimo glasajte to o Jasenovcu. Pa to ste vi predložili ne ja“, rekao je Vučić.

Portal Analitika