Region

Predsjednik Srbije saopštio

Vučić: Kriminalna grupa oko Belivuka snažna podružnica mafijaškog klana iz Crne Gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kriminalna grupa oko Veljka Belivuka bila „strahovito snažna podružnica“ mafijaškog klana iz Crne Gore.

Vučić: Kriminalna grupa oko Belivuka snažna podružnica mafijaškog klana iz Crne Gore Foto: Foto: Tanjug/Rade Prelić
Danas.rsIzvor

Vučić je kazao da u Srbiji djeluje „uvezena mafija“ iz Crne Gore.

„Beograd im je bio važan kao logistički i centar trgovine drogom. Glavne vođe, poput Belivuka, imaju svog gazdu koji je danas na teritoriji Crne Gore. To su uvezene ubice i kriminalci, a onda je ovdje stvorena strahovito snažna podružnica koja je uspjela da stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamjenika koji su bili u drugoj zemlji“, kazao je Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

Naveo je i da su jednom od dva suprotstavljena kriminalna klana iz Crne Gore, u Srbiji bile dostupne informacije o kretanju pripadnika drugog klana.

„Ne bih isključio mogućnost da su visoki funkcioneri različitih službi pomagali tu na različite načine. Nema sumnje na operativnom nivou da je sve to teško učiniti bez nečije podrške, pomoći ili prećutne saglasnosti. Zato ovako žustro i energično radimo da se takvima suprotstavimo i da istražimo sve iz državnog aparata koji su im na različite načine pomagali“, rekao je predsjednik Srbije.

Pohvalio je koordinaciju Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i policije koji po njegovim riječima, „nikada nisu bili bolje uvezani“ nego danas.

Portal Analitika