Politika

Predsjednik Srbije poručio da neće biti oduševljeni ako naša zemlja podrži rezoluciju o Srebrenici

Vučić Crnoj Gori: Bijete nas po glavi i tjerate nas da kažemo da nam je lijepo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da predlagači rezolucije o genocidu u Srebrenici nijesu u stanju da odgovore što je njen smisao.

Vučić Crnoj Gori: Bijete nas po glavi i tjerate nas da kažemo da nam je lijepo Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

„Jer to nije odavanje počasti žrtvama. Je li to revizija tužbe protiv Srbije ili naplata ratne štete. Naravno da to neće ukinuti Republiku Srpsku - neće, a oni bi to voljeli. Neće to ni oštetiti Srbiju, a i to bi oni voljeli“, rekao je Vučić na na zasebnoj konferenciji za medije u okviru Samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Kotoru.

„Borimo se za Srbiju, za postojanje Republike Srpske u okviru Dejtonskog sporazuma. Pritisci zapadnih slika su toliko jaki na male zemlje, rezultat će biti nepovoljniji po nas nego što je danas“, rekao je Vučić.

On je istakao da je rezolucija o Srebrenici opasna, te da Srbija ne radi ono što radi Crna Gora kada, kako kaže, dolaze da joj kažu veliki kako i šta treba raditi.

„Srbija neće biti oduševljena ako Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici. Bijete nas po glavi i tjerate nas da kažemo da nam je lijepo. Izdržaćemo mi te udarce, ali nemojte da pričate kako je lijepo“, rekao je Vučić.

Rezolucija o Jasenovcu je kaže, dobra ideja.

„Pitanje je za građane Crne Gore i njihove političke predstavnije da li je žele“, rekao je.


Portal Analitika