Abiznis

Podaci Monstata

Vrijednost otkupa 15,2 miliona eura

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i zemljoradničkih zadruga sa dva i više zaposlena radnika u trećem kvartalu iznosila je 15,2 miliona eura.

Vrijednost otkupa 15,2 miliona eura Foto: UGC
Mina Izvor

Iz Monstata je saopšteno da je od toga vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 6,5 miliona eura ili 42,9 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 8,7 miliona eura ili 57,1 odsto.

“Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i zemljoradničkih zadruga sa dva i više zaposlena radnika u trećem kvartalu, u odnosu na isti kvartal prošle godine, bilježi rast od 22,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Zabilježen je rast vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 47,4 odsto, kao i rast vrijednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača od 8,5 odsto.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem kvartalu svježe povrće učestvuje sa 21,5 odsto, sirovo kravlje mlijeko 18,3 odsto i kokošja jaja 17,4 odsto.

Stoka po vrstama i kategorijama učestvuje sa 10,4 odsto, ostali proizvodi 10,2 odsto, grožđe 8,1 odsto, svježe voće 6,4 odsto, svježa riba šest odsto, industrijsko bilje 0,8 odsto, prerađevine od voća i grožđa 0,7 odsto i žita sa 0,2 odsto.

Portal Analitika