Region

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio presude ubicama Pukanića

Izvor

Vrhovni sud je od zagrebačkog Županijskog suda zatražio da odluči o produženju pritvora preostaloj trojici osuđenih - Robertu Mataniću, Bojanu Guduriću i Slobodanu Đuroviću, s obzirom da je četvrti optuženi Željko Milovanović u Beogradu gdje mu se sudi za Pukanićevo ubistvo.

Prvostepenom presudom zagrebačkog Županijskog suda u novembru 2010. Matanić i Mafalani dobili su po 16 godina zatvora. Oni će nakon odluke Vrhovnog suda ići na izdržavanje kazne.

Iz Vrhovnog suda nijesu rekli da li su kazne pravosnažne, ističući da će se to znati kad presude budu dostavljene strankama u postupku.

U slučaju organizatora grupe atentatora Roberta Matanića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića, od Županijskog suda je zatraženo da donese odluku o produženju pritvora u kome su od kraja oktobra 2008. godine, odnosno nedjelju dana nakon ubistva Pukanića 23. oktobra 2008. godine.

Portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić izjavio je novinarima da će vanraspravno veće o tome odlučivati sjutra.

Robert Matanić nepravosnažno je osuđen na 33 godine zatvora, a Željko Milovanović, koji je optužen da je aktivirao eksploziv koji je raznio Pukanića, u odsustvu je osuđen na 40 godina zatvora. Foto: Index.hr

Portal Analitika