Društvo

Zbog neporopisnog parkiranja

Vozilo Hitne pomoći ne može da priđe Urgentnom centru: IZ KCCG uputili apel građanima

Zbog nepropisno parkiranih vozila u krugu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) svakodnevno je otežan saobraćaj čime se ometa redovno funkcionisanje naših službi: Službe za transport, Službe za inžinjering i tehničko održavanje, Službe za pripremu i distribuciju hrane, navode iz KCCG. 

Ilustracija Foto: PG Biro
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo pitanje je veoma važno kada znamo da nekada i sekunde odlučuju u spašavanju ljudskih života. Iz istog razloga, vrlo često službena vozila Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imaju otežan pristup, prije svega Urgentnom centru", navode iz KCCG. 

Shodno tome, od sjutra, kako navode, u krugu KCCG neće biti dozvoljeno zadržavanje (parkiranje) vozila u vlasništvu građana ili pacijenata koji koriste naše usluge kao i taksi vozila.

"Zbog svega navedenog, od sjutra će zaposleni Službe obezbjeđenja KCCG strogo kontrolisati saobraćaj u krugu naše ustanove, što znači da će motornim vozilom moći ući samo službena vozila za potrebe KCCG, zaposleni koji imaju parking mjesto, kao i vozila sa oznakom za osobe sa invaliditetom.

Takođe će motornim vozilom, bilo sopstvenim ili koristeći taksi, moći ući u izuzetnim slučajevima, odnosno samo pacijenti za dijalizu, oni koji koriste ortopedska pomagala i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima, ali bez mogućnosti zadržavanja ili parkiranja", navode u saopštenju. 

U krugu KCCG moći će ući i vozilo koje preuzima pacijenta na ulazu Poliklinike koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje.

"Apelujemo na građane da, kada iz bilo kojih razloga dolaze u KCCG, imaju razumijevanja i sarađuju sa zaštitarima Službe obezbjeđenja", uputili su apel iz KCCG. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.