Politika

Volkov: Politika duboko infiltrirana u sve sfere društva

Nedomaćinski pristup menadžmenta može da dovede do kolapsa najlikvidnije i najkvalitetnije firme u bilo kojoj zemlji, kazao je advokat Mihailo Volkov u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Volkov: Politika duboko infiltrirana u sve sfere društva Foto: Gradski portal
Gradski portalIzvor

Komentarišući partijsko zapošljavanje u državnim kompanijama, Volkov navodi da je u energetskom sektoru u posljednjim mjesecima zapošljeno dvije do tri hiljade ljudi.

“Postavlja se pitanje na koji način obezbijeđuju servisiranje tih zarada. Ako su ti podaci tačni, onda to ukazuje na to da su te zarade opteretile budžet CEDIS-a i da sad pokušavaju da, određenim vidom konsolidacije, prikriju i prikažu kao da je situacija kako treba”, ocjenjuje Volkov, dodajući da kompletan energetski sektor zaslužuje podrobnu provjeru.

Takav vid zapošljavanja, ističe, ima elemenata odgovornosti, jer se zarade isplaćuju iz državnog budžeta.

“Partijsko zapošljavanje smo imali prilike da gledamo kako se i po svadbama obećava, u energetskom sektoru, i to vrijeđa inteligenciju svakog časnog građanina Crne Gore. Politika je duboko infiltrirana u sve sfere crnogorskog društva i promjena menadžmenta zarad sitnih političkih poena može da uruši giganta kakav je CEDIS”, kaže Volkov.

Dodaje da je njihov politički domet kratak, ali vrlo štetan.

“Crna Gora ima sve propisano, ali je problem u primjeni. I kod prevencije smo vrlo slabi”, navodi Volkov.

Kada je riječ o finansiranju vjerskih škola iz budžeta u iznosu od 900.000 eura, dok đaci u državnim školama nemaju osnovne uslove za rad, Volkov kaže da ministar prosvjete Miomir Vojinović treba da obezbijedi djeci uslove za boravak u školama.

“Vjera i vjernici treba da imaju mjesto u državi, ali crkva treba da bude odvojena od države. Treba sprovesti društveni dijalog na tu temu, jer je crkva bila zloupotrebljavana u političke svrhe, što ne smije biti njena uloga”, ocjenjuje Volkov.

Govoreći o izborima u Šavniku, koji su juče prekinuti sedmi put, Volkov kaže da se u toj opštini iz nedjelje u nedjelju čine krivična djela iz oblasti izbornih prava, gdje su članovi biračkih odbora sprječavali građane da glasaju pod izgovorom da taj neko nije iz Šavnika i da ne može da glasa.

“Onaj ko je upisan u birački spisak ima pravo da glasa. Da li je neko upisan na zakonit način ili ne, to nije posao člana biračkog odbora koji treba da omogući glasanje biraču koji dođe. Ponavljanje izbora u Šavniku nije cilj. Želim da vjerujem da će se ta saga okončati. Šavnik je pokazao sve slabosti crnogorskih institucija”, zaključuje Volkov.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.