Politika

Vojinović: DSS traži da Kadić bude nosilac liste

Izvor

- Jasno je da Kadić radi za račun crnogorskog asimilatorskog projekta nasilnog crnogorčenja Srba, jer njegova uporna višenedjeljna opstrukcija procesa formiranja bloka srpskih stranaka navodi na takav zaključak«, kazao je predsjednik Izvršnog odbora SL, Rajo Vojinović.

Komentarišući jučerašnji sastanak predstavnika srpskih stranaka i izjave predstavnika DSS-a Matije Nikolića, Vojinović podsjeća da su predstavnici SL, DSS-a, Narodne stranke, Stranke srpskih radikala i Otadžbinske srpske stranke u ponedjeljak jednoglasno usvojili zaključak da se formira blok srpskih stranaka.

Taj blok će se, kako je obrazloženo, boriti za prava i status srpskog naroda u crnogorskoj državi.

Vojinović kaže da je juče Nikolić došao sa suprotnim predlogom od onoga koji je i sam glasao na prethodnom sastanku - da se prvo utvrdi poslanička lista.

- Kada smo se svi, osim njega i njegove partijske koleginice Dragice Perović, izjasnili o formiranju koalicije Srpska sloga, predstavnici DSS-a su htjeli da napuste sastanak", navodi Vojinović u izjavi dostavljenoj portalu Analitika.

Prema njegovim riječima, na insistiranje ostalih učesnika sastanka da predstanici DSS-a iznesu konkretan zahtjev kako bi izašli iz pat pozicije, Nikolić i Perović su zahtijevali da se odluke o formiranju Srpske sloge opozovu i da se razgovori o tome nastave.

- Na uporno višesatno insistiranje ostalih učesnika sastanka da predstavnici DSS-a iznesu konkretne predloge, Nikolić je konačno saopštio ultimatum da Kadić bude nosilac liste koalicije Srpska sloga, naglasivši pri tom da je to stav Predsjedništva DSS-a, prenosi Vojinović.

On je poručio da je sada Kadić na potezu.

- Ukoliko i dalje nastavi sa ovakvom vrstom političkog egzibicionizma, toplo mu želimo srećni veliki put u klub mandatopreža zvani Demokratski front«, kazao je Vojinović.

foto:epoha.me

Portal Analitika