TV / Film

Glumac ispričao nepoznate detalje

Voja Brajović o počecima "Otpisanih": Nisam imao hljeba da jedem

Glumac Voja Brajović je poslije 47 godina otkrio da su Dragan Nikolić i on za uloge Prleta i Tihog dobijali toliko mali honorar da nisu imali ni za hljeb.


Dragan Nikolić i Voja Brajović kao "Prle" i "Tihi" Foto: Skrinšot
Dragan Nikolić i Voja Brajović kao "Prle" i "Tihi"
direktno.rsIzvor

Brajović je na samom početku karijere igrao u jednoj od najuspješnijih i najpopularnijih serija svih vremena, ali je sada priznao da zarade nisu bile tako sjajne.

-Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas! Oni su naplaćivali po padu i najviše su zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su rekli:

"Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare". Nisam imao hljeba da jedem - ispričao je glumac.

Serija je postigla ogroman uspeh pa su producenti odlučili da snime drugu sezonu četiri godine kasnije. Tek tada su glumci uspeli da ostavre veću zaradu.

- Pred početak snimanja pozvao me je reditelj Aca Đordević i rekao:"Biće para, imaćete milion dinara po epizodi!". Dragan i ja se nismo zadovoljili tom sumom, već smo podigli cenu na2.300.000 dinara po epizodi.

Direktor serije Mladen Todić se složio i tako smoza drugu sezonu Dragan i ja zaradili po 30 miliona dinara - prisjetio se Voja i objasnio da je i Pavle Vuisić, koji je glumio Jocu, zbog njih dvojice dobio veći honorar.

- Saznali smo da je Pavle pristao da snima za 20 miliona. Rekli smo Mladenu Todiću da i njemu podignu cijenu na 30 miliona ili ćemo se opasno naljutiti. Pristao je i tad smo počeli da radimo drugu sezonu.

Brajović je objasnio i zbog čega je serija dobila naziv "Otpisani".

-Tako je nazvana zato što je u svakoj od 13 epizoda, koliko je sezona imala, trebalo da pogine po jedan od 13 glavnih likova. S obzirom na to da je serija bila izuzetno gledana, na kraju je odlučeno da neko od njih ipak preživi.

Portal Analitika