Regioni

Vodovodna mreža u Rožajama nije promijenjena više od pola vijeka

U pojedinim djelovima Rožaja vodovodna mreža nije promijenjena više od pola vijeka.

Ilustracija Foto: Anadolija
Ilustracija
RTCGIzvor

Gostujući u emisiji "Mreža" na TVCG, direktor rožajskog Vodovoda Senad Mujević kazao je da u samom gradskom jezgru postoji vodovodna mreža koja je napravljena daleke 1964. godine.

"Mnogo je teško održavati tu mrežu iz dana u dan,mada radnici VIK-a čine sve napore da sve funkcioniše kako treba. Ipak, nadamo se boljim vremenima", istakao je Mujević.

Mujević je istakao da ima gubitaka, ali da je, zahvaljujući predanom radu zaposlenih, gubitak smanjen za 20 odsto prošle godine.

"Odradili smo posao i radićemo i dalje sve što je u našoj mogućnposti", dodao je on.

Govoreći o tome da je većina vodovodnih cijevi izgrađena od azbesta, koji je štetan po zdravlje, Mujević je kazao da to nije samo slučaj u njihovoj opštini.

"To je problem cijele države Crne Gore. Još prije tri godine urađeno je idejno rješenje za realizaciju projekta zamjene vodovodnih cijevi, ali politička dešavanja su sve to usporila.Upravo sam ovih dana dobio najavu da bi trebalo da se izradi taj glavni projekat, pa se nadam da će u sve uključiti lokalna samouprava i Vlada Crne Gore", poručio je Mujević.

Što se tiče seoskih područja, Mujević je kazao da stanje vode u tim područjima nije u njihovoj nadležnosti, već samo po dogovoru sa Institutom za javno zdravlje (IJZ) prate stanje voda.

"Radimo na tome da se dorade svi bazeni i da budu adekvatno hlorisani, pa će preći u nadležnost Vodovoda i kanalizacije Rožaje", zaključio je Mujević.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.