Kultura

"Generacije poštovalaca pozorišta pamtiće ga kao nesumnjivog genija "

Vlaović: Prerani odlazak Markovića veliki gubitak za svijet kulture i umjetnosti

Otišao je veliki umjetnik, rođeni Podgoričanin, koji je sa Crnom Gorom dijelio važan dio svog umjetničkog i profesionalnog puta, poručila je Vlaović. 

Vlaović: Prerani odlazak Markovića veliki gubitak za svijet kulture i umjetnosti Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Portal AnalitikaIzvor

"Povodom smrti jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja regiona, u ime Ministarstva kulture i medija, i u lično ime, izražavam najdublje saučešće porodici preminulog Jagoša Markovića", navela je u telegramuministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Otišao je, poručuje Vlaović, veliki umjetnik, rođeni Podgoričanin, koji je sa Crnom Gorom dijelio važan dio svog umjetničkog i profesionalnog puta.

"Njegovim preranim odlaskom kultura i umjetnost ostali su bez jednog od najvećih reditelja našeg doba, ali su njegove hvaljene i dugovječne predstave, koje su obilježile istoriju teatra, učinile njegovo umjetničko djelo vječnim. Markovića je krasila nevjerovatna sposobnost adaptacije i transformacije od minimalizma i baroka do savremenog teatra i opere, od klasičnih naslova do nesvakidašnjih umjetničkih eksperimenata i vanremenskih premijera za pamćenje.

Generacije poštovalaca pozorišta pamtiće ga kao nesumnjivog genija kako o njemu i govore poznavaoci kulture i pozorišne igre", navodi Vlaović u telegramu. 

Otišao je vječiti dječak pozorišta: Preminuo Jagoš Marković
16
Otišao je vječiti dječak pozorišta: Preminuo Jagoš Marković
22.09.2023 18:55

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.