Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Vlaović i princ Nikola potpisali memorandum: Zajedničko djelovanje na promociji i organizaciji Cetinjskog bijenala

Iskorak u cilju unapređenja saradnje

Vlaović i princ Nikola potpisali memorandum: Zajedničko djelovanje na promociji i organizaciji Cetinjskog bijenala

Memorandumom o saradnji, koji su potpisali predstavnici Ministarstva kulture i Fondacije Petrović Njegoš, predviđeno je zajedničko djelovanje u oblastima kulturno-umjetničkog stvaralaštva i prezentovanje crnogorske kulture i istorije kroz različite oblike saradnje, u cilju njene dodatne valorozacije i afirmacije, saopštili su iz tog resora.

Vlaović i princ Nikola potpisali memorandum:  Zajedničko djelovanje na promociji i organizaciji Cetinjskog bijenala Foto: MKM
Portal AnalitikaIzvor

Memorandum su potpisali odlazeća ministarka kulture i medija Maša Vlaović i princ Nikola Petrović Njegoš ispred Fondacije Petrović Njegoš.

Vlaović je kazala da je Memorandum o saradnji definisan na principima zajedničkog djelovanja u oblastima kulturno-umjetničkog stvaralaštva, istraživačke djelatnosti i stručnog savjetovanja.

Ukazala je da ciljevi saradnje obuhvataju zajedničko djelovanje kroz konkretne aktivnosti u sprovođenju promocije i organizacije Cetinjskog Bijenala - ponovnog pokretanja, logistike, promocije crnogorskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva, likovne umjetnosti i kulture, uspostavljanje saradnje sa relevantim međunarodnim kulturnim institucijama, štampanje i distribucija sadržaja od nacionalnog i međunarodnog značaja za crnogorsku kulturu.

„Raduje nas što ćemo u budućnosti, zajedničkim aktivnostima, unaprijediti kulturnu ponudu prijestonice, te oživjeti Cetinjsko bijenale koje je predstavljalo jednu od najznačajnijih kulturnih događaja. Cetinjsko bijenale ima potencijal da domaćoj i široj publici predstavi crnogorsku istoriju i savremenu umjetnost, čineći je svima lako razumljivom i dostupnom, te da u tom kontekstu pruži razumijevanje i lokalne i šire socio-kulturološke stvarnosti, a sve kroz umjetnost kao univerzalni medij za komunikaciju“, navela je Vlaović.

Princ Nikola ocijenio je da je potpisivanje Memoranduma iskorak u cilju unapređenja saradnje sa Ministarstvom kulture i medija.

„Prijestonica Cetinje treba da bude prepoznata kao grad kulture. Cetinjsko Bijenale je dobar način da prijestonica ponovo postane centar kulturnih dešavanja“, istakao je Petrović Njegoš.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.