Politika

Ambasador reagovao na navode MVP

Vlahović: Ovo je kao Monti Pajton i ono “Ministarstvo čudnog hoda”

Izvinjavamo se, ali ovo je kao Monti Pajton i ono “Ministarstvo čudnog hoda”, kazao jeambasador pri Svetoj Stolici Miodrag Vlahović, reagujući na navode Ministarstva vanjskih poslova da neće tolerisati njegove aktivnosti koje, kako ističu, mogu naškoditi ugledu i imidžu Crne Gore u zemlji prijema.

Vlahović: Ovo je kao Monti Pajton i ono “Ministarstvo čudnog hoda” Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

- Danas ćemo narušiti ugled ručkom u rezidenciji turskog kolege, na njegov poziv. O daljim “škođenjima” ćemo redovno izvještavati - napisao je Vlahović na Tviteru.

Podsjećamo, MVP je zvanično obavijestilo ambasadora pri Svetoj Stolici Miodraga Vlahovića da mu prestaje mandat, iako predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije potpisao ukaz o njegovom opozivu. Prema saznanjima Pobjede, za otpravnika poslova, postavljen je Filip Kalezić, prvi sekretar ambasade u Vatikanu.

 

MVPEI neće tolerisati aktivnosti Vlahovića: Šteti ugledu i imidžu Crne Gore MVPEI neće tolerisati aktivnosti Vlahovića: Šteti ugledu i imidžu Crne Gore MVPEI neće tolerisati aktivnosti Vlahovića: Šteti ugledu i imidžu Crne Gore MVPEI neće tolerisati aktivnosti Vlahovića: Šteti ugledu i imidžu Crne Gore
8
MVPEI neće tolerisati aktivnosti Vlahovića: Šteti ugledu…
16.02.2021 08:13

 

U Ministarstvu vanjskih poslova saopštili su da su, u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, današnjom instrukcijom određeni privremeni otpravnici poslova koji će, umjesto opozvanih ambasadora, rukovoditi radom ambasada do imenovanja novih. Kako su istakli u MVP-u, zemlje prijema su o ovoj odluci obaviještene shodno međunarodnim propisima i diplomatskoj praksi.


Portal Analitika