Region

Vlada S. Makedonije zamrzla cijene osnovnih prehrambenih proizvoda

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je danas da ograniči cijene osnovnih prehrambenih proizvoda na nivo koje su imale 1. decembra.

Vlada S. Makedonije zamrzla cijene osnovnih prehrambenih proizvoda Foto: Pixabay
BetaIzvor

Kako se navodi u saopštenju sa 124. sjednice, Vlada je donijela odluku o odredjivanju najviših cijena osnovnih životnih namirnica u trgovini na veliko i na malo, koje će važiti najmanje do 31. janurara 2022.

Tom odlukom se odredjuju najviše cijene osnovnih prehrambenih proizvoda – hljeba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mlijeka sa 2,8 odsto, 3,2 odsto i 3,5 odsto masnoće, svježeg mesa i suhohomesnatih proizvoda, zrelog sira i mladog sira.

„Najviše cijene tih proizvoda se utvrdjuju na nivo cijena koje su primjenjivanje 1. decembra 2021. godine u trgovini na veliko i trgovini na malo. Odluka će se primjenjivati do 31. januara 2022. godine, sa mogućnošću produženja ako sutuacija na tržištu to i dalje bude zahtevala“, istče se se u saopštenju Vlade Sjeverne Makedonije.

Ministar ekonomije Krešnik Bekteši je na Fejsbuku objavio da je ta odluka donesena na prijedlog njegovog ministarstva i da su „isključene cijene na privremenim popustima koje su važile 1. decembra 2021. godine“.

Portal Analitika