Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Vlada: De Bol zahvalila Abazoviću - sprovedene akcije ukazuju na odlučnost crnogorskih nadležnih organa

Vlada: De Bol zahvalila Abazoviću - sprovedene akcije ukazuju na odlučnost crnogorskih nadležnih organa

,,Želim da pohvalim napore crnogorskih nadležnih organa koji su doveli do uspješnog ishoda ove akcije", istakla je direktorica EUROPOL-a Katrin de Bol u odgovoru na pismo zahvalnice predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, zahvaljujući se na riječimo zahvalnosti, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. 

Vlada: De Bol zahvalila Abazoviću - sprovedene akcije ukazuju na odlučnost crnogorskih nadležnih organa Foto: Vlad Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

De Bol je, kako je saopšteno, navela da nedavno sprovedena akcija čišćenja policijskih redova, kao i ostale akcije koje ste nedavno izveli na osnovu obavještajnih podataka obezbijeđenih od strane Europola, ukazuju na odlučnost crnogorskih nadležnih organa da istraže sve dostupne tragove u borbi protiv visokorizičnih kriminalnih mreža.

,,U tom pravcu, naš Evropski centar za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala (ESOCC) će pozvati sve uključene nadležne organe iz Crne Gore, uključujuči glavnog specijalnog tužioca i specijalnu policijsku jedinicu radi podnošenja izvještavanja o ovoj akciji. To će biti ključno da bi se odredile njihove naredne prioritne istrage i istražile moguće veze sa drugim slučajevima unutar i izvan EU", naglasila je De Bol.

De Bol u svom pismu zaključuje da želi iskazati punu podršku Europola aktivnostima crnogorskih nadležnih organa u borbi protiv svih oblika teškog i organizovanog prekograničnog kriminala, računajući na dalje proaktivno dijeljenje informacija o tekućim predmetima i sumnjivim licima od interesa.

Portal Analitika

Komentari (11)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.