U odnosu na priliv riješeno blizu 93 odsto

Viši sud u Bijelom Polju lani u radu imao 5.220 predmeta

Viši sud u Bijelom Polju lani u radu imao 5.220 predmeta, a u odnosu na priliv riješeno blizu 93 odsto. Ovom sudu, koji pokriva čitav sjever Crne Gore, nedostaje pet sudija.

Viši sud u Bijelom Polju lani u radu imao 5.220 predmeta Foto: UGC
PobjedaIzvor

Predsjednik Višeg suda Milan Smolović saopštio je za Pobjedu da usljed nedovoljnog broja sudija u osnovnim sudovima na Žabljaku, Kolašinu, Pljevljima, Plavu i Rožajama nije bilo moguće oformiti Krivično vijjeće.

"Na Žabljaku nema nijedan sudija, u Pljjevljima, Rožajama i Bijelom Polju u osnovnim sudovima nedostaje po troje sudija,u Beranama šest, dok u Kolašinu i Plavu nedostaje po jedan sudija. Stoga je Viši sud u osnovnim sudovima na Žabljaku, Kolašinu, Pljevljima, Plavu i Rožajama preuzeo nadležnosti osnovnih sudova", naveo je Smolović.

Predsjednik Višeg suda je podsjetio da su redovno održavane sjednice svih sudija na kojima su svakog mjeseca razmatrani izvještaji o radu suda i ostvareni rezultati vezani za ukupan broj riješenih predmeta, broj riješenih predmeta po sudiji, stopa riješenih predmeta, broj neriješenih starih predmeta, kvalitet rada i druga pitanja od značaja za rad suda.

Portal Analitika