Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Vlada razriješila Živković: Violinista Marko Simović novi umjetnički direktor Muzičkog centra

Odlučeno na današnjoj sjednici

Vlada razriješila Živković: Violinista Marko Simović novi umjetnički direktor Muzičkog centra

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu na današnjoj sjednici razriješila je dužnosti dosadašnju umjetničku direktoricu JU Muzički centar Crne Gore Mirjanu Živković, a na njeno mjesto imenovala je violinistu mr Marka Simovića.

Vlada razriješila Živković: Violinista Marko Simović novi umjetnički direktor Muzičkog centra Foto: Muzička akademija Sarajevo
Portal AnalitikaIzvor

Simović je muzičko obrazovanje započeo u Podgorici, u klasi prof. Igora Simovića. Već sa 15 godina upisao je Muzičku akademiju na Cetinju, gdje je i diplomirao u klasi prof. Romana Simovića. Kao stipendista Vlade Crne Gore magistrirao je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Usavršavao se u zemlji i inostranstvu kod profesora kao što su: Emil Kamilarov, Dina Šnajderman, Irina Jašvili, Florijan Balaž, Sergej Kravčenko, Aleksandar Ostrovsky.

U njegovoj biografiji stoji i da se profesionalno bavi menadžmentom u muzici. Do sad je bio angažovan u nekoliko navrata kao menadžer festivalskih orkestara: Kotor Art, AMA Perast, Nikšić Guitar Festival, Budva Grad-Teatar, a u periodu od 2005-2011 i na organizaciji muzičkog programa u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

Bio je član CSO, a od 2003. godine aktivno se bavi pedagoškim radom, kao profesor violine. U 2018. godini izabran je u zvanje docenta na predmetu Violina na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Evo koja su nova kadrovska rješenja Vlade u tehničkom mandatu
2
Evo koja su nova kadrovska rješenja Vlade u tehničkom…
02.11.2022 14:18


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.