Muzika

(VIDEO) Novi singl podgoričke Vrpce: Podgledajte spot za numeru „Grad“

“Bend glasno govori da se ne predaje i kategorično odbija da klone duhom jer je pacifist. Ali onaj koji ne da na sebe i nije pasivan posmatrač gradskih dešavanja. On je hroničar sjećanja vremena”, istakao je frontmen benda

(VIDEO) Novi singl podgoričke Vrpce: Podgledajte spot za numeru „Grad“ Foto: Vrpca bend, Facebook
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički alternativni rok bend Vrpca danas je predstavio publici novi single ,,Grad" sa kojim najavljuje ep ,,Ne spotiči san" koji izlazi 14. juna.

Spot je objavljen na njihovom Youtube kanalu.

Kako je bend kazao, pjesma govori o sistemskom neprimjećivanju urbanog u urbanoj sredini. 

“Što urbano zapravo i znači - akcija. Nijedan dan bez poteza. Bend glasno govori da se ne predaje i kategorično odbija da klone duhom jer je pacifist. Ali onaj koji ne da na sebe i nije pasivan posmatrač gradskih dešavanja. On je hroničar, sjećanje vremena”, istakao je frontmen benda Braco Subotić.

Kako podsjećaju iz benda, muzika koju Vrpca stvara nije vezana striktno za jedan žanr, može se reći da je dream pop, cross over, grunge, ambient, indie, r’n’r ….. Najjednostavnije – alternative rock.

Prvi nastup su imali na Sea Rock Festu 2013. godine u Kotoru. Godinu dana kasnije objavljuju singl i spot za numeru ,,Hejt”. Bend je u junu 2022. proslavio deset godina postojanja samostalnim koncertom u velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”.

Kroz angažovan tekst, muzika projekta Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima ali svojim pečatom, gdje je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom.

Kroz socijalno angažovan tekst i jasan muzički, autorski pečat, bend se obraća čovjeku današnjice.

Portal Analitika