Svijet

Gaf američkog predsjednika

(VIDEO) Bajden udovicu ruskog opozicionara Juliju nazvao – Jolanda

Američki predsjednik u četvrtak se sastao s Julijom Navaljnom, udovicom pokojnog ruskog lidera oporbe Alekseja Navaljnog. Na sastanku je bila i Daša, kći Alekseja i Julije. Bajdenov najnoviji gaf tiče se upravo Julije Navaljne, koju je američki predsjednik u izjavi za medije nazvao Jolanda.

(VIDEO) Bajden udovicu ruskog opozicionara Juliju nazvao – Jolanda Foto: Bijela kuća
Portal AnalitikaIzvor

"Jutros sam imao čast susresti se sa suprugom i kćeri Alekseja Navaljnog. On je bio čovjek nevjerovatne hrabrosti i nevjerovatno je kako su njegova žena i kći takođe takve. Sjutra ćemo objaviti sankcije protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina, odgovornog za smrt Navaljnog. Jasno je da će Jolanda nastaviti borbu koju je Aleksej vodio", izjavio je Bajden nakon sastanka novinarima u San Francisku.

Bijela kuća nije komentarisala Bajdenovo miješanje imena. U izjavi nedugo nakon privatnog sastanka Bijela kuća je rekla da je Bajden izrazio svoje iskreno saučešće ženama zbog njihovog strašnog gubitka. Naveli su da je Bajden izrazio divljenje Navaljnijevoj hrabrosti i njegovom nasljeđu borbe protiv korupcije i za slobodnu i demokratsku Rusiju. 

Bajden se sastao sa suprugom i kćerkom Navaljnog
0
Bajden se sastao sa suprugom i kćerkom Navaljnog
22.02.2024 21:52

Bajdenu se ranije ovog mjeseca već dogodio sličan gaf kada se sastao s jordanskom kraljevskim parom kraljem Abdulahom II i kraljicom Ranijom.

Tada je kraljicu Raniju na konferenciji nazvao Rijana.


Portal Analitika