Tradicionalnim kolom i svečanim defileom proslavljen Dan Bokeljske mornarice

Vičević: Nadamo se da će mladi nastaviti da prenose tradiciju na svoje bližnje

Tradicionalnim Bokeškim kolom i svečanim defileom ulicama Herceg Novog, članovi Bokeljske mornarice 809 – podružnice Herceg Novi obilježili su juče svoj Dan i praznik Svetog Jeronima. 

Vičević: Nadamo se da će mladi nastaviti da prenose tradiciju na svoje bližnje Foto: Opština Herceg Novi
Portal AnalitikaIzvor

Novljanima su se pridružili članovi tivatske i kotorske podružnice, pa je u defileu, praćenom Mjesnom muzikom Đenović, bilo preko 50 članova organizacije stare više od 12 vjekova.

Prema tradiciji, dočekao ih je i pozdravio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i državnu zastavu predao admiralu Mirku Vičeviću. 

Raport predsjedniku, na platou ispred zgrade lokalne uprave, predao je kapetan podružnice Herceg Novi, Dejan Verigo. 

Nakon smotre odreda, svečana povorka je nastavila glavnom ulicom do Trga Nikole Đurkovića, gdje je pucnjima sa Tore označeno da je slobodan ulazak u grad.

Uslijedilo je kolo Bokeljske mornarice na trgu pred crkvom Svetog Jeronima, nakon što je smotru obavio admiral, Mirko Vičević

„Ponosni smo što možemo uveličati vaš i naš praznik oslobođenja Herceg Novog. Značajno je da smo svi zajedno, da slavimo i prisjećamo se važnih trenutaka, da baštinimo ono što su nam ostavili. Važno je da je Herceg Novi ovako veseo i da prihvata ljude iz svih drugih gradova. Došli smo iz Kotora i Tivta da pomognemo mornarima iz Herceg Novog i posebno me raduje što smo u nikad većem broju, a nadam se da će se broj povećavati narednih godina. Imamo dosta mladih, nadam se da će oni tradiciju prenositi na svoje bližnje i nastaviti iza nas“, kazao je Vičević.

Svečanosti su, uz predsjednika Katića i sekretara Skupštine opštine, Dejana Radonića sa saradnicima, kao i menadžera opštine, Dušana Vukića, prisustvovali sekretari opštinskih sekretarijata i direktori ustanova, te vice admiral Andro Radulović, predsjednik Hercegnovske podružnice Milorad Nešić, predstavnici Upravnog odbora Bokeljske mornarice, brojni građani i gosti.

Obilježavanje praznika završeno je svečanom misom u crkvi Svetog Jeronima.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.