Viber se oglasio povodom novih pravila: Evo ko sve može ostati bez naloga

Viber je prije nekoliko dana počeo da obavještava korisnike da će za 30 dana uvesti promjene u svoj pravilnik „Uslova privatnosti“, zbog kojih neki korisnici mogu ostati bez svojih naloga.

Viber se oglasio povodom novih pravila: Evo ko sve može ostati bez naloga Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Pravilo je glasilo: ukoliko obrišete aplikaciju sa svog telefona, Viber će obrisati istoriju poziva i poruka koje su povezane sa tim uređajem, ali ne i sa ostalim uređajima na kojima je Viber instaliran, kao što su tablet ili računar. Međutim, ako Viber nije aktivan na drugim uređajima, a aplikacija se ponovo ne instalira u naredne dvije nedjelje nakon brisanja, Viber može deaktivirati vaš nalog.

Pored toga, kompanija je najavila da će obrisati naloge koji nisu bili aktivni preko godinu dana.

Nakon obavještenja koje je izazvalo konfuziju među korisnicima, kompanija je uputila zvanično pojašnjenje. 

„Ako korisnici nastave da koriste Viber kroz sekundarni uređaj (desktop ili tablet), čak I u slučaju da su deinstalirali aplikaciju na primarnom uređaju (mobilni telefon) – biće u mogućnosti da bez bilo kakvih komplikacija nastave da koriste Viber – i njihovi podaci i istorijat prepiski će biti sačuvan u njima.

Deaktivacija Viber naloga bila bi moguća u slučaju da ti korisnici postanu neaktivni i na sekundarnim uređajima – i to u neodređenom periodu poslije. Drugim riječima – ako aplikacija Viber nije u aktivnom korisničkom statusu i na drugim uređajima – i ne bude ponovo instalirana u periodu od dvije nedjelje po deinstalaciji – Viber bi mogao da deaktivira dati nalog.

U slučaju da je korisnik Vibera ovim zapravo želio da obriše svoje podatke i istorijat prepiski – prosta deinstalacija aplikacije neće biti dovoljna, što je glavna poenta pasusa u pitanju iz ažuriranih Pravila i uslova korišćenja. Naravno, Viber neće brisati naloge njegovih redovnih korisnika ni u kom slučaju, i uvodi ažurirana Pravila i uslove korišćenja kako bi dalje unaprijedio korisničko iskustvo i održi najviše standard privatnosti i bezbednosti svojih korisnika u aplikaciji“, pojasnili su iz kompanije. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.