Politika

Vešović: Očekujem da prefiks Demokratskog fronta bude anticrnogorski

Izvor

- Poučena sopstveni iskustvom da mišljenja i stavove uvijek traži van granica Crne Gore, naša opozicija misli da svi na političkoj sceni u našoj državi dijele njihovu inferiornost. Srećom po Crnu Goru nijesu u pravu. Od prvog do posljednjeg kandidata za poslanika na našoj listi slijediće interese Crne Gore, a ne drugih država, zato je predznak naše koalicije više nego jasan. Naša spremnost i otvorenost za saradnju sa drugim državama predstavlja samo razlog više da dobijemo povjerenje birača i na narednim parlamentarnim izborima – rekao je Vešović za Portal Analitika, reagujući na izjavu zamjenika predsjednika Nove i član predsjedništva DF Gorana Danilovića. Danilović je rekao, komentarišući izborni program koalicije DPS-SDP, da "neće valjda azerbejdžanski Milo predvoditi evropskog Igora".

On je istakao da očekuje da prefiks poslaničke liste Demokratskog fronta bude „anticrnogorski“.

- Pošto je jedan od lidera tzv Demokratskog fronta javno priznao da je navijao protiv naše vaterpolo reprezentacije u Ajdhovenu, onda je očekivano da prefiks njihove poslaničke liste bude „anticrnogorski“. Demokratski kapacitet glavnih sačinilaca Anticrnogorskog demokratskog fronta su partije, od kojih su u jednoj članovi Glavnog odbora na sjednici šrafcigerima razmjenjivali argumnte, a druga je više puta demantovana od strane međunarodnih zvaničnika nego što je imala kontakata sa njima i koja je opšte poznata kao politički multipraktik – rekao je Vešović i poručio da „to što su šrafciger i multipraktik upakovali i uvezali šarenom mašnicom neće pomoći da zaustave svoj politički ponor“.

Iz DPS-a je ranije saopšteno da su do 15.avgusta su svi Opstinski odbori odrzali sjednice, na kojima je, izmedju ostalog, napravljen redosljed odrzavanja sastanaka Mjesnih odbora DPS-a, gdje ce se predlagati kandidati za poslanike u crnogorskom parlamentu.

Osim organa partije, pravo predlaganja imaju svi clanovi DPS-a, koji to mogu raditi i elektronskim putem. Nakon tog postupka, koji ce trajati do 10.septembra, Glavni odbor ce svesti listu i odrediti naziv, nosioca i raspored na listi. Krajnji rok za dostavljenje poslaničkih listi je 19.septembar. Crnogorska javnost ce prije tog roka biti upoznata sa listom i ponudom za naredni cetvrogodisnji mandat, koja ce biti generisana iz partijskih programa koalicionih partnera.

Portal Analitika