Politika

Vešović: Nećemo imati štete od filovanja novinarskih izvještaja

Izvor

Koliko god nastojali da ugroze našu političku dominaciju, u tome neće uspjeti. Građani Crne Gore znaju da smo mi najbolji izbor i DPS od filovanja novinarskih izvještaja neće imati nikakvu štetu u smislu pobjede na predstojećim izborima. Onda bi zvanična i nezvanična opozicija trebala da se zapita kome pravi štetu takva priča o Crnoj Gori. Jasno je da je pravi samoj državi i svim njenim građanima. Ako je to cilj njihove politike, da prave štetu svojoj državi, onda ne zaslužuju ni da budu dio javnog života u našem društvu, a kamoli da budu vlast. Vjerovatno njih nije briga zbog toga, zato što Crnu Goru i ne doživljavaju kao svoju državu. Pomoć imaju od strane pojedinih domaćih medija, koji tekst svakog blogera ili novinara iz inostranstva, u kojem Crnu Goru predstavljaju kriminogenom državom, nastoje da predstave stavom zemlje iz koje oni dolaze”-nnavodi u saopštenju Vešović..

- Zvaničan stav oko demokratičnosti našeg društva saopšten je 29. juna kada je Evropski savjet donio odluku o početku pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji. Uzalud su i tada pokušavali da stopiraju naš evropski put, javno saopštavajući da Crna Gora ne zaslužuje početak pregovora sa EU. Kada su novinari BBC beskrupluzno uvrijedili sve građane Crne Gore opisujući prelijepu prirodu, a suprotno tome naš moral, zvanična i nezvanična opozicija je bila pijana od zadovoljstva. Na isti način pokušavaju i sada da se domognu vlasti u Crnoj Gori pomoću tekstova iz inostranih medija koji su prekopirani iz pojedinih naših novina.

- Dajemo „čistu desetku“ za copy – paste novinarstvo, a o studioznosti i informisanosti o aktulenim političkim zbivanjima ne želimo da trošimo riječi, zaključio je u sopštenju portparol DPS-a Časlav Vešović.

Portal Analitika