Show biz

Venom je stvaran: Nova vrsta pauka nazvana po Marvelovom liku i Tomu Hardiju

Tom Hardi može da se pohvali da se jedna vrsta pauka zove upravo po njemu i liku koji je glumio, Marvelovom antiheroju Venomu.

Venom je stvaran: Nova vrsta pauka nazvana po Marvelovom liku i Tomu Hardiju Foto: usatoday
Portal AnalitikaIzvor

Naučnici u Australiji otkrili su novu vrstu pauka koja na tijelu ima prepoznatljive crne oznake koje podsjećaju na šare na glavi Venoma.

Budući da je Venoma u Sonijevim filmovima igrao Tom Hardi, naučnici su glumcu i fiktivnom liku odlučili da posvete ovog pauka. Novi pauk zove se Venomius tomhardyi. Osim toga, ovaj pauk spada i pod novoidentifikovani rod zvan Venomius.

Hardi nije jedini glumac koji može da se pohvali da je neka vrsta živog bića dobila ime po njemu.

Harison Ford se već specijalizovao u toj ulozi. Ranije ove godine nova vrsta zmije imenovana je Tachymenoides harrisonfordi. Po njemu su još nazvane vrste mrava (Pheidole harrisonfordi) i pauka (Calponia harrisonfordi).

Venom takođe nije jedini fiktivni lik koji se ovim može pohvaliti. Jedna vrsta leptira nazvana je po legendarnom Sauronu iz Gospodara prstenova – Saurona. Tolkin je napisao i zbirku mitova Silmarilion iz koje potiče lik Erendil, čije ime je naučnicima bilo inspiracija da imenuju najudaljeniju poznatu zvijezdu u svemiru – Erendel.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.