Muzika

Šesti međunarodni sajam audio uređaja, opreme i nosača zvuka u tržnom centru BIG fashion

Veliko sajamsko druženje ljubitelja gramofonskih ploča u subotu u Podgorici

Dolaze DISCOM, Corpus Delicti Record, Q-REC, a predstaviće nove projekte i Montenegro Records; najaviće novu ploču Makadama, kao i knjigu „Crnogorska pop-rock muzika 1954-1991“, Željka Milovića

Veliko sajamsko druženje ljubitelja gramofonskih ploča u subotu u Podgorici Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

U subotu 6. aprila, u 10 sati, u tržnom centru BIG fashion (nekadašnja Delta) u Podgorici biće otvoren 6. Međunarodni sajam audio uređaja, opreme i nosača zvuka, u organizaciji NVO Gramofonske ploče Crna Gora – Montenegro Records.

Kako navode organizatori i za ovogodišnje veliko sajamsko druženje kolekcionara i ljubitelja gramofonskih ploča pripremili su zanimljiv i bogat program.

Pored uobičajenog sadržaja i ponude na sajmu, u vidu najrazličitijih vintage i savremenih audio uređaja, svih vrsta nosača zvuka (cd, audio kasete, gramofonske ploče, magnetofonske trake), izložbe muzičkih publikacija (knjiga i magazina posvećenih muzici), ove godine uključuju i poseban segment posvećen promociji izdavačke djelatnosti i predstavljanju prodavnica ploča.

Promovisaće izdavačke kuće, njihova izdanja i posvećen rad na očuvanju jugoslovenske kulturne baštine kao i trenutne savremene muzičke scene na Balkanu. 

U Podgoricu dolaze DISCOM (Beograd), Corpus Delicti Records (Skoplje), Q-REC (Kumanovo), a i predstaviće nove projekte organizacije Montenegro Records. U okviru predstavljanja izdavačke kuće, najaviće novu ploču grupe Makadam, kao i dopunjeno izdanje knjige „Crnogorska pop-rock muzika 1954-1991“, autora Željka Milovića.

Vinyl shop-ovi iz regiona koje će predstaviti na ovogodišnjem sajmu su: Yugovinyl (Beograd), Analogija (Split), Apoteka (Skoplje), Crazy Vinyl Shop (Kragujevac), kao i prodavnice muzičkih uređaja, instrumenata i nosača zvuka iz Podgorice – Euro Unit i Audio Dream.

I ove godine izlagači dolaze iz cijelog regiona – Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kruševac, Zagreb, Dubrovnik, Split, Skopje, Kumanovo, Sarajevo, a naravno biće prisutni i kolekcionari iz Crne Gore.

Sajam standardno prati prilagođen DJ muzički program.

Portal Analitika