Muzika

Veliko interesovanje za Made in New York Jazz Festival Montenegro 2024: I ovog juna ekskluzivni koncerti u Tivtu i Podgorici

Ovogodišnje izdanje festivala počinje 20. juna, na platou kod Hipotekarne banke u okviru naselja Porto Montenegro, besplatnim “Street Jam Session” koncertom na kome će učestvovati mladi i talentovani džez umjetnici iz Crne Gore, uz podršku starijih kolega i inostranih gostiju

Veliko interesovanje za Made in New York Jazz Festival Montenegro 2024: I ovog juna ekskluzivni koncerti u Tivtu i Podgorici Foto: Made in New York jazz Festival
Portal AnalitikaIzvor

Nakon tri sedmice od početka prodaje ulaznica za Made in New York Jazz Festival 2024, organizatori ističu da je interesovanje publike prevazišlo sva očekivanja i da je u odnosu na isti period prethodne godine, 60% više prodatih „early bird“ ulaznica.

Zainteresovanim posjetiocima poručuju da što prije obezbijede primjerak ulaznice, jer sve do početka festivala, cijena pojedinačne ulaznice iznosi 25 eura za koncerte u Tivtu i Podgorici. 

“Pridružite nam se ovog juna na ekskluzivnim džez programima u Tivtu i Podgorici i uživajte u bravurama nekih od najvećih svjetskih, evropskih i regionalnih džez majstora – Nathan East, Jeff “Tain” Watts, Frank Gambale, Kennedy Kennedy, Luis Bonilla, Ekep Nkwelle, Šule Jovović, Lana Janjanin, Vladimir Maraš, Branko Sterpin, Filip Bulatović i mnogi drugi”, navode iz Produkcionog tima festivala.

Cijena pojedinačne ulaznice za srednji festivalski dan, koji donosi koncert talentovane regionalne džez zvijezde Lane Janjanin i njenog kvarteta u džez klubu Sejdefa u Podgorici, iznosi 19 euras

Uz poznate lokacije na kojima se mogu kupiti ulaznice (Blue Room, Porto Montenegro, Tivat i džez klub Sejdefa, Podgorica), karte za ovogodišnji Made in New York Jazz Festival mogu se obezbijediti online i to na adresi www.jazzmne.com/shop

Ovogodišnje izdanje festivala počinje 20. juna, na platou kod Hipotekarne banke u okviru naselja Porto Montenegro, besplatnim “Street Jam Session” koncertom na kome će učestvovati mladi i talentovani džez umjetnici iz Crne Gore, uz podršku starijih kolega i inostranih gostiju. 

Premijerni koncert u okviru Made in New York Jazz Festivala 2024 održaće se takođe u naselju Porto Montenegro i to na sceni “Synchro”, u petak, 21. juna sa početkom u 21h. Nakon koncerta, od 23:15, pridružite nam se na after party lokaciji u tivatskom “Blue Room” klubu, gdje će nas vrhunskom bluz svirkom počastiti nikšićki “Kind of Blues” uz podršku učesnika festivala. 

Subota, 22. Jun nudi nam još jedan besplatni program -“Street Jam session” sa crnogorskim džez umjetnicima i njihovim gostima na Trgu nezavisnosti u Glavnom gradu, ispred Hard Rock Café-a, sa početkom u 20h. Ta ulična svirka, kako navode organizatori, biće idealna najava za koncert “Lana Janjanin Quartet”, istog dana, u džez klubu Sejdefa u Podgorici, sa početkom u 22h. 

Završni dan festivala donosi nam besplatno “Master class” predavanje kome će prisustvovati svi učesnici festivala, a zainteresovana publika imaće priliku da sa velikanima svjetske džez scene razmijeni mišljenja i dobije odgovor na sva pitanja iz oblasti muzičkog stvaralaštva. Ujedno, pozivamo sve zainteresovane ljubitelje džeza, ali i đake i studente umjetničkih srednjih škola i fakulteta da nas posjete u nedjelju, 23. juna, u džez klubu Sejdefa, tačno u podne. 

Istog dana, sa početkom u 21h, u atrijumu The Capital Plaza centra u Podgorici, održaće se završno veče festivala, a nakon koncerta, “Kind of Blues” prirediće još jedan after party jam session u džez klubu Sejdefa, s početkom u 23:15.

Portal Analitika