Region

Odlučila da se povuče sa ovog mjesta prije isteka roka

V.D. "Ribnikara" podnijela ostavku: Nemam više snage

Anđela Petrović, vršiteljka dužnosti direktorke Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj se 3. maja ove godine dogodila masovna pucnjava koju je izveo učenik te škole K.K. usmrtivši devetoro svojih drugara i školskog čuvara, podnijela je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je za Nova.rs.

V.D. "Ribnikara" podnijela ostavku: Nemam više snage Foto: Nikola Anđić
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je poslije vanrednog inspekcijskog pregleda razriješena dugogodišnja direktorka Osnovne ogledne škole „Vladislav Ribnikar“ Snežana Knežević, na mjesto vršioca dužnosti direktora ove ustanove postavljena je Anđela Petrović, učiteljica sa dvodecenijskim stažom u obrazovanju.

Mandat vršioca dužnosti traje najduže šest mjeseci i u tom roku treba da bude izabran novi direktor škole, međutim Petrović je odlučila da se povuče sa ovog mjesta prije isteka roka.

Petrović je kazala da nije više imala snage za dalje vođenje škole.

“Prethodna tri mjeseca sam se istinski trudila da maksimalno profesionalno obavljam svoj posao, nesebično se dajući i angažujući da riješim sva važna pitanja vezana za školu. Za dalje nemam snage. Zahvalna sam Ministarstvu na ukazanom povjerenju. Iz ličnih razloga čvrsto stojim iza svoje odluke, koju mi nije bilo lako da donesem. Dobro sam razmislila prije saopštenja”, kazala je Petrović u razgovoru za Nova.rs.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.