Fudbal

Najveći meč domaćeg klupskog fudbala ovog puta nije bitan samo zbog trofeja, već i zbog plasmana u LK

'Varvari' pozivaju na finale Kupa; U Plavu već vlada velika euforija

U Podgorici će preksjutra veče biti odigrano finale Kupa Crne Gore.

'Varvari' pozivaju na finale Kupa; U Plavu već vlada velika euforija Foto: Arhiva
Portal AnalitikaIzvor

Sastaće se Budućnost i Jezero, a borba za trofej ove je sezone, čini se, još značajnija nego u nekoliko proteklih sezona.

Jer, pobjeda u finalu za oba bi kluba značila plasman u Ligu konferencija. Doduše, ekipa Jezera bi u tom slučaju trebalo da se nada kako će u drugostepenom postupku dobiti licencu za nastup u evropskim takmičenjima.

I dok će sjutra i na dan utakmice biti mnogo više riječi o samom meču, već sada se čini da bi pod Goricom preksjutra tribine mogle biti jako dobro popunjene.

Naime, navijači oba kluba već danima se pripremaju, pozivajući sve simpatizere da u što većem broju podrže suparnike.

Budućnost će igrati osmi put u finalu, ali rijetko se kada dešavalo da joj od te utakmice zavisi i sam plasman u evropska takmičenja.

Zato 'varvari' već danima pozivaju članove da u četvrtak dobro popune sjever.

Sa druge strane, u Jezeru tokom novijeg perioda prave sjajne rezultate. No, taj klub nikada nije igrao u finalu Kupa Crne Gore, računajući i doba kada je ona bila republika u okviru većih država.

Stoga, nije ni čudo što su navijači iz Plava već poručili da je u pitanju najveća utakmica u 90 godina dugoj istoriji njihovog kluba, pri čemu su sve pristalice Jezera pozvali da preksjutra budu na južnoj tribini podgoričkog stadiona.

Utakmica pod Goricom počeće u 20:30 časova.

Portal Analitika