TV / Film

Varner Bros očekuje smanjenje profita za 500 miliona dolara zbog štrajka glumaca

Kompanija Varner Bros Diskaveri (WB) smanjila je očekivanja u pogledu profita za ovu godinu i saopštila da će vjerovatno imati troškove do 500 miliona dolara vezanih za tekući štrajk holivudskih pisaca i glumaca.

Varner Bros očekuje smanjenje profita za 500 miliona dolara zbog štrajka glumaca Foto: Reuters
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija je u regulatornom podnesku navela da sada očekuje da će prilagođena zarada prije kamata, poreza i amortizacije za 2023. biti između 10,5 i 11 milijardi dolara. 

„Iako se Varner Bros Diskaveri nada da će ovi štrajkovi uskoro biti okončani, ne može predvidjeti kada će se to na kraju desiti… pretpostavlja se da će finansijski uticaj štrajkova na kompaniju trajati do kraja 2023. godine“, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Američka filmska i televizijska industrija ostaju paralizovane dvostrukim štrajkovima – štrajkom pisaca koji je počeo u maju i glumaca koji su im se pridružili 14. jula.

VB posjeduje HBO, Cinemax, CNN, TNT, DC Comics i druge streaming servise.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.