Podgorica

Tokom vikenda

Gačević: Vandali u OŠ "Štampar Makarije" polomili prozore i inventar

U OŠ "Štampar Makarije" vandali su polomili nekoliko prozora na jednoj od učionica i uništili nešto od inventara u njoj. Kako je kazao direktor škole Novica Gačević, iz škole ništa nije otuđeno.

Gačević: Vandali u OŠ "Štampar Makarije" polomili prozore i inventar Foto: RTCG
RTCGIzvor

Gačević je kazao da je domar u nedjelju ujutru zatekao takvo stanje, da je odmah obaviještena policija i da se traže počinioci.

"Ovo je, ipak, državna imovina i svi smo dužni da čuvamo tu imovinu. Ovo treba svakog da zabrine od najmanjeg do onog najpozvanijeg u državi. Očevidci smo i da društvene mreže nažalost pozivaju na vandalizam, a dobrota i ljubav među ljudima više kao da ne postoje. Na tim mrežama sve više se koriste neprimjerene riječi, sveđe, a djecu uče da budu oholi, zobiji i vandali i to proizvodi ovo stanje koje vidite danas u školi", kazao je Gačević.

On je istakao da ne može trenutno da kaže kolika je šteta, ali da taj materijalni dio nije toliko ni bitan, koliko model ponašanja koji se prihvata kao normalan i koji mlađe generacije uzimaju kao poželjan.

"Dešava se da se napravi materijalna šteta, polomi prozor, ali ovako vandalsko ponašenje u jednoj vaspitno obrazovnoj ustanovi je neprihvatljivo. Problem je što je to primjer mlađim pokoljenjima da se slično ponašaju", kazao je Gačević.

Apelovao je na djecu, roditelje i nastavnike, kao i na nosioce najvećih funkcija da obrate pažnju na ponašanje i rječnik, jer djeca nijesu kriva, pošto samo preslikavaju ponašanje odraslih.

Portal Analitika