Društvo

Uspostavljena jedinstvena info linija 19777

Ministarstvo rada i socijalnog staranja uspostavilo je besplatnu telefonsku liniju 19977 na koju građani, ukoliko saznaju da je određenoj osobi potreban odgovarajući oblik socijalne zaštite, mogu to besplatno da prijave nadležnom centru.

Uspostavljena jedinstvena info linija 19777 Foto: PA
PAIzvor

Iz tog Vladinog resora saopštili su da su Ministarstvo, crnogorski Telekom, Telenor, Mtel i Telemach, u okviru projekta Reforma sistema socijalne zaštite u Crnoj Gori, uspostavili jedinstvene info linije za potrebe centara.

Navodi se da besplatnim pozivom, korisnici prava iz socijalne i dječje zaštite mogu dobiti informacije koje su od značaja za ostvarivanje prava.

Telekom je, kako su istakli iz Ministarstva, u saradnji sa UNDP uspostavio telefonsku liniju i neće naplaćivati operativne troškove rada linije (pozive sa svih fiksnih i mobilnih mreža u Crnoj Gori ka izabranom broju) do 31. decembra 2021. godine, sa mogućnošću produženja.

Navodi se da će na isti način postupati i Telenor, Mtel i Telemach.

Jedinstvena telefonska linija, kao i zaposleni u centru, korisnicima biće dostupni 24 sata.

Iz Ministarstva su kazali da se info linija uspostavlja u okviru projekta Reforma sistema socijalne zaštite u Crnoj Gori, koji sprovodi Ministarstvo u saradnji sa UNDP u Crnoj Gori.

Portal Analitika