Ostalo

Otvoreno prvenstvo Boke

Uručene stipendije najboljim mladim šahistima

Otvoreno prvenstvo Boke za mlade u šahu okupilo je 120 mladih šahistkinja i šahista koji su se nadmetali u tri starosne grupe, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Uručene stipendije najboljim mladim šahistima Foto: ŠS
Mina Izvor

Mladi šahisti su se nadmetali u grupama do deset, do 14 i do 18 godina.

U grupi šahista do deset godina pobijedio je David Pavlović, ispred Vasilija Mitrovića i Luke Kostića.

Do 14 godina najbolji je bio Đorđe Žižić, dok mjesto osvojio je Đorđije Bojović, a treće Daris Abdović.

U grupi šahista do 18 godina najbolji je bio Izraelac Maksim Bilenki, drugo mjesto osvojio je Mihailo Pušara, dok je treći bio Dimitrije Vujović.

Pobjednik najmlađe grupe, koja je bila i najmasovnija sa 55 učesnika, stipendista David Pavlović, dobio je posebnu nagradu - šahovsku tablu koju je potpisao, po mnogima najbolji igrač u istoriji drevne igre, Magnus Karlsen.

Posebno su nagrađeni, šahovskim knjigama, najbolji u grupama do 8, do 12 i do 16 godine u kategoriji i dječaka i djevojčica, djevojčice u kategorijama do 10, do 14 i do 18 godina.

Predsjednik Šahovskog saveza Jovan Milović i aktualni šampion države Nikita Petrov svečano su uručili stipendije najboljim mladim šahistima.

Šahovski savez odlučio je da stipendira 23 mladih šahistkinja i šahista.

Stipendisti su Peko Đurović, Mihailo Pušara, Ilija i Sofija Milović, Mateja Popović, Katarina Đukić, Đorđe Žižić, Milena Mosurović, Toman Perić, Koča Radović, Dušica Petrušić, Damjan Pešić, Vasilije i Vasilija Mitrović, Simeona Vukotić, Tadija Glušica, Nikolija Ćorsović, Neda Šljivić, Đorđije Bojović, Zejn Agić, Jovan Obradović, David Pavlović i Nikola Vojičić.

Organizator Otvorenog prvenstva Boke bio je Šahovski savez, u saradnju sa Opštinom Tivat i Turističkom organizacijom tog grada.

Šahovski savez je turnirom u Tivtu napravio sjajnu uvertiru za ligaška takmičenja, u Herceg Novom će od 27. aprila do 4. maja biti održane Premijer, Prva, Ženska i Pionirska liga.

Portal Analitika