Literatura

Pobjednici konkursa koji je realizovalo Ministarstvo ekonomskog razvoja u saradnji sa UNDP

Uručena priznanja: Radenko Savić i Savo Markoč napisali su najljepše kratke priče o Crnoj Gori

“Uzimajući u obzir visoku umjetničku vrijednost književnih tekstova nagrađenih autora, Žiri je, rukovodeći se načelom odgovornosti, iskoristio pravo da ne dodijeli treću nagradu”, saopšteno je iz ministarstva

Uručena priznanja: Radenko Savić i Savo Markoč napisali su najljepše kratke priče o Crnoj Gori Foto: Instagram
Portal AnalitikaIzvor

U Ministarstva ekonomskog razvoja juče su uručena priznanja autorima Radenku Saviću za osvojenu prvu nagradu i Savu Markoču za drugu nagradu na Konkursu za najljepšu kratku priču o Crnoj Gori.

Autorima je priznanja uručila Marija Čvorović, predsjednica Žirija, a uručenju je prisustvovala i Bojana Mučalica, članica. 

"Kutija u kojoj je vrijeme stalo" i "Džidžarin" najljepše kratke priče o Crnoj Gori
0
"Kutija u kojoj je vrijeme stalo" i "Džidžarin" najljepše…
26.11.2023 15:10

Podsjetimo, konkurs je bio otvoren od 4. avgusta do 30. septembra i stigla je 21 prijava, od kojih jedna nije zadovoljila uslove konkursa. Fond za nagrade obezbijeđen je u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori (UNDP), sa kojim je Ministarstvo ekonomskog razvoja sprovelo ovaj projekat.

“Uzimajući u obzir visoku umjetničku vrijednost književnih tekstova nagrađenih autora, Žiri je, rukovodeći se načelom odgovornosti, iskoristio pravo da ne dodijeli treću nagradu”, saopšteno je iz ministarstva.

Portal Analitika