Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • URA: Sazvati sjednicu Skupštine i smanjiti akcize na gorivo, DF i Demokrate da pokažu brigu o građanima

URA: Sazvati sjednicu Skupštine i smanjiti akcize na gorivo, DF i Demokrate da pokažu brigu o građanima

Građanski pokret URA pozvao je i danas Demokrate i DF da odblokiraju rad Skupštine i sazovu sjednicu parlamenta na kojoj bi se usvojile izmjene Zakona o akcizama što bi kao rezultat imalo smanjenje akciza na gorivo.

URA: Sazvati sjednicu Skupštine i smanjiti akcize na gorivo, DF i Demokrate da pokažu brigu o građanima Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali, cijene goriva na svjetskim berzama vrtoglavo rastu, a način da se one u Crnoj Gori smanje jeste izglasavanje izmjene Zakona o akcizama u Skupštini Crne Gore koje je Vlada uputila parlamentu 4. marta.

"Pozivamo kolege iz Demokrata i DF-a da budu odgovorni pred građanima i omoguće zasijedanja nadležnih skupštinskih odbora i sazivanje sjednice na kojoj bi se izglasale izmjene zakona koje bi smanjile akcize na gorivo. To bi značilo obuzdavanje cijena goriva na pumpama i istinsku brigu prema građanima. Zaboravite jednom na uskopartijske interese i na djelu pokažite da brinete o građanima i njihovim realnim i egzistencijalnim pitanjima", poručuju iz Ure.

Portal Analitika