Politika

URA Mojkovac: Dvojica bivših pripadnika UDBA-e na čelu izbornog štaba DPS Mojkovac

Dokaz koliko su najavljene reforme DPS-a otišle daleko, poslije njihovog Kongresa, najbolje se vidi u Mojkovcu, gdje su dva bivša pripadnika UDBA-e na čelu Izbornog štaba za lokalne izbore, saopštili su iz Opštinskog odbora URA Mojkovac.

URA Mojkovac: Dvojica bivših pripadnika UDBA-e na čelu izbornog štaba DPS Mojkovac Foto: URA
Portal AnalitikaIzvor

“Obično je na čelu Izbornog štaba do sada bio neki političar, partijski funkcioner iz Predsjedništva, GO ili slično. A i cijeli mojkovački izborni štab liči kao da je u pitanju skup bivših, a i sadasnjih, aktuelih funkcionera DB-a ili policajaca, što javnih, što tajnih službi, što aktuelnih, što bivših, što rezervnih i njihovih pripravnika i nasljednika. Sve je isto samo Njega nema. Nema šefa Duška”, kažu iz mojkovačke URE.

Navode da su se na prvom sastanku Izbornog štaba DPS-a u Mojkovcu u susret jesenjim izborima u tom gradu neki zapitali gdje je Duško Marković ali da je to, kažu iz mojkovačke URE, šaptački ućutkano i da se njegovo ime više nije smjelo spomenuti.

“Ista situacija kao i prije 10-12 godina, ime tada već takođe bivšeg premijera Igora Lukšića, kao i Milice Pejanović Đurišić se nije smjelo pomenuti. Zamislite samo koliko poltronstva treba da ima čovjek da ne smije pomenuti na partijskim sastancima DPS-a, kuma, prijatelja sa kojim su se mnogi dičili pa čak i zbog toga što su se samo rukovali sa njim… Čovjeka koji im je zaposlio sve do unučeta, postavio ih na funkcije, onoga koji je do skoro bio premijer i zamjenik predsjednika DPS-a, sad ne smiju spomenuti u njegovom rođenom gradu”, ukazuju u mojkovačkoj URI.

Napominju da “sve ovo liči na 1953. godinu pa sve do 90-ih kada ime Milovana Đilasa narod nije smio da spomene”.

“Možda ima koicidencija, postoje slučejevi da se istorija ponavlja, oba su iz Podbišća kod Mojkovca, a sigurni smo za Milovana da je vođi rekao “ne”. Ostaje da se vidi za drugoga šta će uraditi. Očito po situaciji koja vlada, nešto se valja iza brda mojkovačkih u Podgorici. Očito je glavni šef izvršio reformu na Kongresu, postavio nove šefove i naredio im nezavisno šta da se radi bivšem prijatelju i kumu”, ukazuju iz mojkovačke URE.

Kažu da ime Duška Markovića DPS glasači u Mojkovcu ne smiju pomenuti nigdje javno, pa čak ni u svojoj kući.

“Hoće li do novembra, do lokalnih izbora u Mojkovcu, ostati sadašnji šefovi na čelu Izbornog štaba DPS-a, ostaje veliki znak pitanja s obzirom na to da su već usvojeni tužilački zakoni, a početak djelovanja zakona će biti septembar dok se zakonski rokovi za izbor novog tužioca ne ispune. Postoji i pitanje, hoće li novi tužilac imati dovoljno integriteta i ličnog i profesionalnog da spriječi da DPS odradi zadnju političku igru u Mojkovcu”, zaključuju iz mojkovačke URE.

Portal Analitika