Podgorica

URA: Glavni grad da odgovara za fušeraj pri izgradnji saobraćajnica


Glavni grad treba da snosi odgovornost što će građani Podgorice morati da plate još jednu sanaciju Bulevara Josipa Broza Tita. Ovo je po ko zna koji put da su saobraćajnice u Podgorici, izgrađene u posljednjoj deceniji, zrele za rekonstrukciju nakon svega nekoliko godina, saopštili su iz podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA


URA: Glavni grad da odgovara za fušeraj pri izgradnji saobraćajnica Foto: URA
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz ove partije, očigledno je da se radovi ne obavljaju kako treba i kvalitetno, jer bi, u suprotnom, saobraćajnice potrajale.

“Posljednja sanacija Bulevara Josipa Broza Tita rađena je, na istom dijelu, prije dvije godine. Tada su, kao i sada, angažovani radnici gradskog preduzeća Putevi. Za očigledan propust u radu može biti mnogo razloga, od lošeg projekta ili konstrukcije, nadzora i održavanja. Glavni grad treba da utvrdi o čemu se radi”, ističu iz podgoričkog odbora URE.

Ili izvođač radova loše pravi saobraćajnice ili nadzorni organ investitora loše kontroliše kvalitet izvedenih radova, smatraju iz podgoričke URE.

“Takvo poslovanje Glavnog grada sada već postaje tradicija. Brojni bulevari, građeni u vrijeme gradonačelnika Miomira Mugoše, poslij samo nekoliko godina već propadaju, a i često se prekopavaju zbog raznoraznih instalacija. Očekujemo da Glavni grad preuzme odgovornost za evidentan fušeraj i traljav rad”, zaključuju iz podgoričke URE.

Portal Analitika