Društvo

Trenutno daleko od naseljenog područja

Uprkos naporima vatrogasaca i vojnog helikoptera: Požar u Pljevljima i dalje aktivan

Požar koji je prije dva dana zahvatio brdo „Golubinja“ iznad grada i dalje gori istim intezitetom, bez obzira na napore vatrogasaca i gašenja iz vazduha od strane jednog vojnog helikoptera.

Uprkos naporima vatrogasaca i vojnog helikoptera: Požar u Pljevljima i dalje aktivan Foto: PV Informer
Portal AnalitikaIzvor

Požar je trenutno daleko od naseljenog područja i skoncentrisan je na dijelu iznad gradskog stadiona i u dijelu brda preko puta motela Vodice. Vjetar je promjenio pravac pa se dim pruža prema dijelu brda iznad izvorišta rijeke Breznice u pravcu Kamberovića. Dim je lako uočljiv sa ljetnje bašte motela Vodice na brdu neposredno iznad puta, piše portal PV Informer.

Pljevlja obavijena dimom: Gori brdo iznad grada, požar gasi i helikopterska jedinica VCG
7
Pljevlja obavijena dimom: Gori brdo iznad grada, požar gasi…
23.06.2024 15:42


Iz Službe zaštite i spašavanja su redakciji portala saopštili informaciju da bi vojni helikopter mogao i danas biti uključen u gašenje požara, da bi se u 11 časova vojni helikopter i pojavio iznad grada. Požar se širi lijevo i desno. U odnosu na motel na istoj je daljini kao i sinoć. Nije prešao stazu koju su juče branili. Daljina je oko 100 metara vazdušne linije, dok je od objekta Vodovoda, gdje je izvor Breznice na oko 70 metara.

Nisu ugroženi objekti mještana podno Golubinje. Očekuje se i uključivanje 10-tak pripadnika Vojske koji će pomoći u dopremi vode od cisterni do mjesta požara. Na terenu je 14 vatrogasaca sa tri vozila. Zbog blizine u odnosu na stacionirana vozila Službe, voda će se uzimati kod motela.

Iz Službe zaštite i spašavanja je od 9 časova na terenu 14 vatrogasaca koji rade u veoma teškim uslovima, noseći na sebi naprtljače sa vodom i po više stotina metara po velikoj vrućini,gustom dimu i nepristupačnom terenu.

Portal Analitika