Politika

Neosnovani navodi tužbe

Upravni sud odbacio tužbu Kusovca: Tvrde da bivšem predsjedniku smjenom nijesu povrijeđena prava

Upravni sud Crne Gore odbio je tužbu bivšeg predsjednika opštine Tivat Siniše Kusovca, kojom je tužio Skupštinu opštine Tivat koja ga je 16. oktobra 2020. godine razriješila sa funkcije, javlja Radio Tivat.

Upravni sud odbacio tužbu Kusovca: Tvrde da bivšem predsjedniku smjenom nijesu povrijeđena prava Foto: Portal Analitika
Radio TivatIzvor

On je u tužbi tražio troškove spora, kao i osporavanje Odluke, te da su njome povrijeđena prava tužioca da na valjan način učestvuje u postupku čime je povrijeđeno njegovo pravo na izjašnjavanje.

U odgovoru na tužbu, SO Tivat je osporila sve navode tužbe, navodeći da ostaje pri osporenoj odluci, sa predlogom da sud tužbu odbije kao neosnovanu, što je, nakon ocjene navoda tužbe, odgovora i spisa predmeta, sud i naša oda je tužba neosnovana.

Utvrđeno je da je predlog Odluke o razjrešenju tužioca, kao predsjednika opštine Tivat, podnijet od strane 15 odbornika. U obrazloženju predloga za razrješenje navedeno je „da Kusovac nije obezbijedio funkcionisanje organa uprave, sporovođenje strazeškog plana Opštine za period 2019-2022., te da nijesu preduzete pravne radnje u pravcu povrata sredstava po pravosnažnoj i sudskoj odluci u iznosu od 1.456,000,00 u predmetu „Dalmacija vino“ Split, što je oštetio budžet Opštine Tivat za 5,6 miliona eura potpisivanjem nezakonitog ugovora sa Adriatic Marinasom, kojim Opština odustaje od naplate komunalnog otpremanja zemljišta i mnogi drugi razlozi“.

Odluka o razrješenju donijeta je na osnovu javnog glasanja 17 odbornika. Sud nalazi da je osporena Odluka zakonita i da su navodi tužbe neosnovani.

„Procedura postupka razrješenja predsjednika sprovedena je u cjelosti u skladu a odredbama Poslovnika o radu Skupštine opštine Tivat, Statuta opštine i zakona o lokalnoj samoupravi“- stoji između ostalog u presudi.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.