Regioni

Kažu da će formirati dodatne komsije za ispitivanje novih prijava

Uprava za gazdovanje šumaam i lovištima: U PJ Rožaje rađeno sve u skladu sa Programom

Svakodnevno ulažemo ogromne napore u borbu protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu i pored svih teškoća nastojimo da intenziviramo kontrole na terenu sa ciljem zaštite crnogorskih šuma od zlonamjernih i neodgovornih pojedinaca, poručuju iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 

Ilustracija Foto: Pixabay
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Rožajski drvoprerađivači ogorčeni su na tvrdnje šefa lokalne Uprave za šume Alena Kalača. Oni su poručili "odručna jedinica u Rožajama više liči na privatno preduzeće nego na državnu instituciju". Reagovali su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 

"Uprava za gazdovanje šumama i lovištima poziva rožajske drvoprerađivače, ali i sve druge građane, koji plasiraju u javnost ovakve i brojne druge slične tekstove, da sva saznanja, dokaze i snimke sa tačnim podacima, za koje tvrde da posjeduju, pošalju direktno nama i ostalim relevantnim adresama – šumarskoj inspekciji, policiji i tužilaštvu, kako bi se detaljno ispitale sve sumnje u bespravne aktivnosti u šumarstvu", navode iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 

Napominju, da dosadašnjim uvidom u dokumentaciju koja je im je dostavljena, za sada je u PJ Rožaje rađeno sve u skladu sa Programom za gazdovanje šumama za 2022. godinu, što potvrđuju i pojedini nalazi šumarske inspekcije i komisija, koje su već ispitivale pojedine prijave.

"Takođe, ističemo da u toj područnoj jedinici postoji i nekoliko ranijih predmeta, koji su već proslijeđeni tužilaštvu na dalju nadležnost i postupanje. Istovremeno, kao što smo to već javnosti i saopštili, formirano je više komisija i kontrola, od kojih neke još uvijek nisu završene, a formirana je i komisija ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koja će nakon završenog pregleda i dati konačan sud i prema tome će biti procesuirani svi oni za koje se utvrdi da su odgovorni za određeno činjenje /nečinjenje", navode u reagovanju. 

Takođe, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima će, dodaju, formirati i dodatne komsije za ispitivanje svih novih navoda i prijava, a koje se tiču PJ Rožaje. 

"Ali zbog nedostatka kadra i nedovoljnog vremena za reagovanje na svaku prijavu, ali i velikog obima posla, molimo sva lica koja prijavljuju i objavljuju ovakve i slične tekstove da nam direktno pošalju snimke i tačne podatke i dokaze, čime ćemo mnogo brže i efektivnije reagovati na sve neregularnosti ukoliko se utvrdi da iste postoje. Na kraju ističemo da Uprava za gazdovanje šumama i lovištima sve poslovne aktivnosti sprovodi javno i transparentno i u skladu sa zakonom, ne abolirajući nikoga od odgovornosti, ukoliko se utvrdi da neko od zaposlenih ne radi u skladu sa zakonom. Svakodnevno ulažemo ogromne napore u borbu protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu i pored svih teškoća nastojimo da intenziviramo kontrole na terenu sa ciljem zaštite crnogorskih šuma od zlonamjernih i neodgovornih pojedinaca. Iz tih razloga, pozivamo sve koji imaju dokaze za bespravne aktivnosti bilo naših zaposlenih bilo drugih lica, da nam iste direktno dostave, kako bismo preduzeli zakonom propisane radnje, jer nećemo tolerisati ni jednu bespravnu aktivnost koja nanosi štetu crnogorskim šumama", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Alija_neregistrovani
26.05.2023. 15:38

Ne kad ste sve djavolu predali i unistili i sad komisije ,sto ce bez da primaju dzabe plate ,vi kontrolisite šumare i neboj te se .

0
0
s saHajle_neregistrovani
26.05.2023. 13:56

sramnoje dase Tužilaštvo i Policija nije dosad uključila u ,,pljačku decenije,, ko i na kakav način šuruje sa nqjvećem pljačkom na Sjeveru CG ???

0
0