Crna hronika

UPC pojačala kontrole tokom vikenda: Oduzete cigarete i roba vrijedna 20.000 eura

Uprava prihoda i carina (UPC) zaplijenila je, tokom vikenda i početkom sedmice, cigarete i ostalu robu u ukupnoj vrijednosti od skoro 20.000 eura. 

UPC pojačala kontrole tokom vikenda: Oduzete cigarete i roba vrijedna 20.000 eura Foto: UPC
Portal AnalitikaIzvor

Službenici UPC su proteklog vikenda sproveli pojačane kontrole u cilju suzbijanja nelegalnog prometa robe preko državne granice. 

„Na carinskom terminalu Podgorica kontrolom kontejnera sa cigaretama pronađeno je 160.000 komada neprijavljenih cigareta. Kontrolom putničkih vozila na ulazu u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj 23. i 24. septembra, otkrivena je neprijavljena roba - osam kilograma rezanog duvana, 168 kg meda i 40 litara maslinovog ulja“, navode u saopštenju. 

Takođe, na graničnom prelazu Dračenovac u tri odvojena slučaja, kontrolom putničkih vozila otkrivena je neprijavljena roba - osam komada kamera za video nadzor, 30 litara vina, 40 kutija antibiotika “Amoksicilin 500 mg”. 

„Vrijednost cjelokupne oduzete robe, uključujući cigarete, iznosi 19.866 eura. Počiniocima - fizičkim i pravnim licima izdati su prekršajni nalozi u iznosu od 4.300 eura. Uprava prihoda i carina je posvećena aktivnostima usmjerenim na zaštitu carinskog područja Crne Gore i njenih građana od svih vidova prekograničnog kriminala“, zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.