Crna hronika

Protiv dva maloljetna lica podnešena krivična prijava

UP: Rasvijetljeno podmetanje požara na trgovinskom objektu u Nikšiću

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje usmjerene na rasvjetljavanje i identifikaciju izvršilaca krivičnih djela izvršenih podmetanjem požara i aktivacijom eksplozivnih naprava, identifikovali dva maloljetna lica za koja se sumnja da su podmetnula požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću, saopšteno je iz Uprave policije.

UP: Rasvijetljeno podmetanje požara na trgovinskom objektu u Nikšiću Foto: TON
Portal AnalitikaIzvor

„Protiv dva maloljetna lica je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog sumnje da su izvršila krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Naime, sumnja se da su oni 24. aprila podmetnuli požar na trgovinskom objektu, kojom prilikom je došlo do oštećenja na objektu i spoljnoj jedinici uređaja za klimatizaciju“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, požar je u kratkom roku lokalizovan od strane Službe zaštite i spašavanja, a nakon toga je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka iz oblasti požara, eksplozija i havarija, kao i vještaka iz oblasti elektro struke.

!Takođe, policijski službenici Regionalnog centra bezbdnost „Zapad“ su tokom maja, preduzimajući intezivne i kontinuirane policijsko – tužilačke mjere i radnje, rasvjetlili četiri krivičnih djela iz oblasti požara, a koja su izvršena u prethodnom periodu i po tom osnovu procesuirali pet lica“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.