Društvo

UP: Prekinut lanac ulične prodaje droge

Izvor

Iz Uprave policije je saopšteno da je jutros realizovana završna faza akcije Link, i da je tom prilikom uhapšeno pet osoba, zaplijenjeno deset grama heroina, novac za koji se sumnja da potiče od njegove prodaje, 900 grama eksploziva, pištolj i municija.

Protiv uhapšenih, ali i protiv još četiri osobe podnešena je krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako su pojasnili iz policije akcija Link trajala je više mjeseci a u završnoj fazi realizovana je na 11 lokacija i obuhvatila pretres objekata, osoba i vozila u Nikšiću, Kotoru i Tivtu.

Cilj akcije bilo je suzbijanje ulične prodaje heroina i marihuane na području Nikšića, Risna, Kotora, Tivta i Pljevalja.

„Uhapšeni su M.B. (40), I.V. (28), M.P. (36), D.D. (23), svi iz Nikšića i B.V. (31) iz Tivta, i protiv njih je podnešena krivična prijava “, kaže se u saopštenju.

Policija je krivičnom prijavom obuhvatila i Nikšićane G.B. (32), N.P. (30), D.V. (33) za kojima se intenzivno traga, dok je ista prijava podnešena i protiv D.M. (30) iz Risna koji se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

„Pretresom kuća, stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni policija je pronašla veći broj mobilnih telefona i SIM kartica koje su koristili, kako se sumnja, prilikom vršenja krivičnih djela“, kazali su iz policije.

Kako se navodi, pretresom stambenog objekta D.D. u Nikšiću pronađeno je oko deset grama heroina, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje heroina. Pretresom stambenog objekta I.V. pronađeno je 900 grama eksploziva, a pretresom kod V.B iz Nikšića pronađen je pištolj marke CZ kao i pištoljska municija.

„Kako se sumnja, ove osobe djelovale su kao mreža preprodavaca i pomagača koju je organizovao M.B, kako bi za njegov račun uz određenu novčanu nadoknadu, učestvovali u aktivnostima vezanim za uličnu prodaju opojne heroina i marihuane“, pojasnili su iz policije.

Prema njihovim riječima, tokom trajanja akcije Link u prethodnom periodu zaplijenjeno je pet kilograma opojne marihuana od čega po kilogram u Kotoru i Risnu i tri kilograma u Pljevljima

Iz policije je saopšteno da će uhapšene osobe u toku dana biti sprovedene uz krivičnu prijavu Višem državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost.

Oduzeta opojna droga, oružje i eksplozivna materija biće upućeni Forenzičkom centru u Danilovgradu na potrebna vještačenja.

Portal Analitika