Crna hronika

UP: Pojačana kontrola prijave prenosa gotovine i dragocjenosti preko državnih granica

Policijski službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije. 

UP: Pojačana kontrola prijave prenosa gotovine i dragocjenosti preko državnih granica Foto: UP
Portal AnalitikaIzvor

Akcije se, kako navode, kontiunirano sprovode na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima, uz korišćenje specijalizovanih policijskih pasa za detekciju novca, kao i specijalizovanih skenera i detektora koje posjeduje Uprava prihoda i carina.

"U sklopu ovih akcija, izvršen je značajan broj kontrola putnika, prtljaga i vozila, kojom prilikom je utvrđeno više carinskih prekršaja prenosa nedozvoljene robe, u vezi kojih je Uprava prihoda i carina preduzimala mjere iz svoje nadležnosti. Tokom trajanja ovih aktivnosti, registrovano je nekoliko prijava unosa većih iznosa novca službenicima Uprave prihoda i carina na graničnom prelazu, u različitm valutama, u vezi kojih službenici Uprave policije – Sektora za finansijsko obavještajne poslove sprovode mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem provjere navoda i dokumentacije o porijeklu novca i dalje njegove namjene", kažu u saopštenju. 

Zajedničke aktivnosti će se sprovoditi u kontinuitetu, kroz pojačano prisustvo policijskih službenika Sektora za finansijsko obavještajne poslove na aerodromskim i kopnenim graničnim prelazima.

"Napominjemo, lica koja prelaze državnu granicu Crne Gore dužna su da prijave gotovi novac u iznosu većem od 10.000 eura", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika