Crna hronika

UP: Podnijeta krivična prijava protiv pravnog lica MNE Imperial i odgovornog lica zbog utaje poreza i doprinosa

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga, podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv privrednog društva d.o.o “MNE Imeprial”, sa sjedištem u Podgorici i odgovornog lica ovog privrednog društva B.C. (42) sa Kosova, saopšteno je iz Uprave policije. 

UP: Podnijeta krivična prijava protiv pravnog lica MNE Imperial i odgovornog lica zbog utaje poreza i doprinosa Foto: Twitter
Portal AnalitikaIzvor

"Sumnja se da su B.C. i pomenuto pravno lice izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što su u periodu poslovne 2020. - 2021. godine vršili podizanje novčanih sredstava sa poslovnog računa po osnovu materijalnih troškova, koja nisu opravdana relevantnom knjigovodstvenom dokumentacijom u ukupnom iznosu od 376.445 eura, a sve u namjeri da potpuno ili djelimično izbjegnu plaćanje poreza i doprinosa i drugih dažbina nadležnom državnom organu, pribavljajući na taj način za sebe protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 263.511,5 eura, a na štetu budžeta Crne Gore", navode iz Uprave policije. 

Oni se, kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnjiče da nisu podnosili nadležnom poreskom organu izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su izvršili obračun i uplatu poreza na dohodak fizičkih lica.

"Naime, policijski službenici došli su do sumnje da su privredno društvo d.o.o “MNE Imperial” Podgorica i odgovorno lice ovog privrednog društva B.C., prilikom angažovanja građevinske radne snage sa prostora Republike Turske, a za potrebe investitora iz Crne Gore, motivisani da svojim kriminalnim aktivnostima sticanja protivpravne imovinske koristi na štetu države Crne Gore, nevršeći službene dužnosti koji su propisani pozitivnim zakonskim propisima, izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na način što nisu podnosili nadležnom poreskom organu izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su izvršili obračun i uplata poreza na dohodak fizičkih lica, a što je bila njihova zakonska obaveza", navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.