Crna hronika

Iniciran postupak zaštite

UP o slučaju Spasojevića: Neeksplodirana ručna bomba bačena je 30. novembra, nema riječi o opstrukciji istrage

Uprava policije oglasila se povodom slučajeva bacanja ručnih bombi u odnosu na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, a na čijem rasvjetljavanju službenici Uprave policije, u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici

UP o slučaju Spasojevića: Neeksplodirana ručna bomba bačena je 30. novembra, nema riječi o opstrukciji istrage Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

''Pripadnici Uprave policije su, nakon prijavljenog događaja da je u dvorištu kuće 4. decembra pronađena neeksplodirana ručna bomba, izašli na lice mjesta i zajedno sa vještakom za požare, eksplozije i havarije izuzeli materijalne tragove koji potiču od eksplozivne naprave, a koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Prema preliminarnim podacima neeksplodirana ručna bomba, koja je pronađena u nedjelju u dvorištu porodične kuće Predraga Spasojevića, bačena je 30. novembra 2022. godine, noć prije aktiviranja ručne bombe u neposrednoj blizini pomenutog dvorišta 1. decembra, a nakon čega su policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad otpočeli sa obezbjeđenjem kuće'', navodi se u saopštenju UP.

Policijski službenici su, kako se dodaje, preduzeli niz istražnih i kriminalističkih mjera i radnju u cilju rasvjetljavanja događaja od 1. decembra 2022. godine.

''Sa lica mjesta su izuzeti određeni tragovi, izvršena je pretraga terena, pregled video zapisa izuzetih sa video nadzora bližeg i šireg lica mjesta, kao i prilaznih puteva. Takođe, prikupljena su obavještenja od više lica, izvšena poligrafska testiranja i inicirane provjere telekomunikacionog saobraćaja određenih lica za koja postoje indicije da se mogu dovesti u vezu sa ovim događajima'', ističe se u saopštenju.

Kako dalje navode, u vezi informacije koja je 18. novembra proslijeđena Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad, u odnosu na prijetnje koje je pritvorenik M.M. uputio načelniku Spasojeviću, obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

''Uprava policije je inicirala postupak zastite načelnika Predraga Spasojevića do izrade bezbjednosne procjene stepena ugroženosti.

Sluzbenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su pozvali Spasojevića kako bi od njega prikupili obavještenja na okolnosti izjave da u institucijama postoje pojednici koji su korupmpriani i koji opstruiraju istragu, a kojom prilikom on nije pružio konkretne podatke koji bi bili značajni za utvrđivanje navedenog'', navodi se u saopštenju.

U odnosu na spise predmeta koji su Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad dostavljeni 29. septembra 2022. godine, a u vezi izjave jednog pritvorenika, kako iz UP dodaju, pripadnici policije su o navodima obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

''Uprava policije zajedno sa nadležnim tužilaštvom preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenih događaja i identifikaciji osoba koje su bacile ručne bombe na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, te konstatujemo da nema riječi o opstrukciji istrage, već policija i tužilaštvo preduzimaju sve neophodne radnje u cilju rasvjetljavanja ovih događaja'', zaključuje se u saopštenju.,


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.