Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Universal Capital Banka uručila donaciju specijalnoj bolnici “Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku i Institutu za bolesti djece KBCG

Universal Capital Banka uručila donaciju specijalnoj bolnici “Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku i Institutu za bolesti djece KBCG

Donacije su nastavak društveno odgovornog odnosa Universal Capital Banke prema zdravstvenom sistemu Crne Gore

Universal Capital Banka uručila donaciju specijalnoj bolnici “Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku i Institutu za bolesti djece KBCG Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Universal Capital Banka uručila je invalidska kolica i higijensku opremu neophodnu za nesmetano svakodnevno funkcionisanje specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku. Banka je donirala i značajna novčana sredstva Institutu za bolesti djece u cilju organizacije odlaska naših ljekara na edukaciju u Great Ormond Street Bolnicu u Londonu.

Iz Universal Capital Banke ističu da su donacije nastavak društveno odgovornog odnosa ove kompanije prema zdravstvenom sistemu Crne Gore.

“Prevashodni cilj bio je što prije odgovoriti na potrebu specijalne bolnice u Brezoviku, ali i neka vrsta apela na solidarnost svim drugim privrednim društvima da ne zaborave na one koji su uvijek tu za nas.

Znamo koliko su ljudi koji brinu o našem zdravlju važni i svjesni smo značaja koji za medicinu predstavlja kontinuirana edukacija i osposobljavanje i zbog toga smo srećni što smo u mogućnosti da damo makar simboličan doprinos koji će uticati na stvaranje boljih i savremenijih uslova u crnogorskom zdrastvenom sistemu.

Nakon izbijanja COVID pandemije društveno odgovorne aktivnosti Universal Capital Banke su najvećim dijelom bile usmjerene ka zdravstvenom sistemu, a to ostaje fokus banke i u ovoj godini”, izjavila je Ozana Popović, PR menadžer Universal Capital Banke.

Dražen Mijanović,načelnik Poliklinike izjavio je:

“Ovim putem želim da se zahvalim, kako u svoje, tako i u ime svih zaposlenih na Poliklinici Specijalne bolnice za plućne bolesti “ Dr Jovan Bulajić” u Brezoviku.

Donacijom Universal Capital Banke značajno nam je olakšan rad sa teškim pacijentima, a samim pacijentima je omogućeno da brze i komfornije dobiju dostupne dijagnostičke i terapijske usluge u nasoj ustanovi.”

Načelnica Odjeljenja dječije urologije IBD-a dr. Irena Maric izjavila je:

“Saradnja sa Great Ormond Street bolnicom u Londonu započeta je 2018. godine, u vidu dolaska profesora iz GOSH-a u našu ustanovu, sada se nastavlja i to u vidu mogućnosti edukacije našeg kadra u pomenutoj bolnici u Londonu.

Za ovaj projekat dobili smo znacajna sredstva i od Universal Capital Banke. Neizmjerno smo zahvalni na ukazanoj donaciji.Smatramo da ovaj projekat ima veliki medicinski, edukativni ali i finansijski benefit za nas zdravstveni sistem.Ovo je šansa i da budemo prepoznati kao vodeći zdravstveni centar u regionu.Upoznavanje sa kolegama, ostvarivanje dalje saradnje, razmjena znanja i iskustava je od nemjerljivog doprinosa za jačanje nas kao tima – zaključila je dr Marić i istakla da je timski rad neophodan za uspješan i kvalitetan ishod”.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.