Abiznis

United Grupa postala članica Responsible Business Alliance-a

Članovi RBA zapošljavaju preko 21 milion ljudi, a ukupni godišnji prihod članica iznosi 7,7 biliona dolara.

United Grupa postala članica Responsible Business Alliance-a Foto: United grupa
Portal AnalitikaIzvor

United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, u okviru koje u Crnoj Gori posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituje televizija Nova M i medijska kuća Vijesti, postala je članica Saveza za odgovorno poslovanje (RBA). RBA je najveće svjetsko industrijsko udruženje posvećeno odgovornom poslovanju u globalnim lancima snabdijevanja.

United Grupa pridružuje se oko 500 drugih članova RBA koji su predani poboljšanju uslova rada, uslova životne sredine i uspješnosti poslovanja slijedeći vodeće etičke standarde i prakse. Članovi RBA zapošljavaju preko 21 milion ljudi, a ukupni godišnji prihod članica iznosi 7,7 biliona dolara.

Obnovljivi izvori energije i praksa održivosti u poslovanju su u osnovi strategije United Grupe. Ulaskom u RBA, United Grupa se obavezuje da će se pridržavati Kodeksa poslovnog ponašanja i etike u svom poslovanju i primjenjivati ga na svoje dobavljače. Grupa aktivno podstiče sve svoje dobavljače da učine isto u svojim lancima snabdijevanja uz redovno praćenje, utičući ujedno i na pozitivne promjene u lancu nabavke.

“Drago mi je što je United Grupa postala članica Responsible Business Alliance - Saveza za odgovorno poslovanje i ponosna sam na napore koje kao Grupa ulažemo, što nam omogućava da budemo dio zajednice stotina kompanija sa istim ciljem. Kodeks ponašanja dobavljača United Grupe, koji se poklapa sa principima RBA, osigurava da čitav naš lanac snabdijevanja doprinosi održivijoj budućnosti koju postižemo etičkim i odgovornim poslovanjem. Bez usluga telekomunikacija i njenih benefita, razvoj ekonomije i društva bio bi ograničen. Stoga, imamo odgovornost prema sebi i našim korisnicima da kontinuirano ispunjavamo najviše moguće standarde u poslovanju,” izjavila je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Novinar_neregistrovani
01.12.2022. 09:50

Baš lijepo da ste se udružili ali da li pripadate RBA ,bar što se tiče vaših glasila sa Zapadnog Balkana? Za sada ne dijelite njihove vrijednosti bar u Crnoj Gori!

0
0